Trainingen
Waar

Jeugd

Woensdag  18u - 19u

Vrijdag       18u - 19u

 

Volwassenen

Woensdag 19u - 21u

Vrjdag        19u - 21u

 

Sporthal Beveren

Klapperstraat ...

9120 BEVEREN

Athens open Athene - Griekenland 2009

Van 30 januari tot 2 februari was onze club afgereisd naar Griekenland om aldaar op zaterdag en zondag deel te nemen aan de Open Athense Kampioenschappen . Er waren niet minder dan 19 nationaliteiten en ruim 1000 deelnemers voor Semi en Light contact .

Onze club was vertegenwoordigd met 16 deelnemers en dit in diverse reeksen en leeftijden .

Op zaterdag waren niet in ons goede doen en in de teamfight bij de juniors en seniors waren we direct uitgeschakeld . Maar we moesten er het vertrouwen in houden voor zondag want dan moest het zeker gebeuren voor iedereen .

 

 

 

 

 

 

OPEN ATHENS 2009

DATUM  : 30 jan - 2 feb 2009

PLAATS :  Athene Griekenland

FEDERATIE : WAKO Greece

 

 

 

 

 

 

MARIS LISA   3é plaats  Bronzen Medaille

POPPE JOYCE     2é plaats Zilveren Medaille

DE BACKER WOUT   2é plaats Zilveren Medaille

VAN DAMME RAF    1é plaats Gouden Medaille

DE BEULE SAM    1é plaats Gouden Medaille

MARIS SVEN   1é plaats Gouden Medaille

SMET CHARLOTTE   1é plaats Gouden Medaille

GOYENS WIETSE   1é plaats Gouden Medaille

VAN HOYWEGHEN BJORN   1é plaats Gouden Medaille

DE CLIPPELEIR KATINKA  1é plaats Gouden Medaille

RAMAEL NICK    1é plaats Gouden Medaille  JUNIORS - 3é SENIORS

NEYENS EVELYN     1é plaats Gouden Medaille    JUNIORS - SENIORS

 

Op deze zaterdag onthouden we het prachtige gevecht van Van Hoyweghen Bjorn tegen meervoudig Europees en Wereldkampioen Zvonko Gribbl uit Croatië met 9 - 3  pracht van een prestatie van Bjorn.

Onze kleintjes mochten de spits afbijten Poppe Joyce en Katinka De Clippeleir zaten in de reeks meisjes - 140 cm en beide vochten ze zich als leeuwen naar de finale waar ze dan elkaar tegenkwamen en Katinka net iets beter was dan Joyce maar wat ze lieten zien was oogstrelend !! Hetzelfde kan gezegd worden van Smet Charlotte die in de meisjes - 150 cm zat en zich daar ook vrij sterk wist door te knokken tot in de finale en die dan ook nog won !! Zo was er voor onze drie meisjes van 10 - 12 jaar 2 maal goud voor Katinka en charlotte  en 1 maal zilver voor Joyce.

Dan kwamen onze junioren aan de beurt, in de reeks - 175 cm groen en blauwe banden waren De Backer Wout en Ramael Nick ingeschreven en daar lieten beiden fantastische partijen zien en dat lieten de toeschouwers duidelijk horen zoals bij al onze kampers trouwens.

Ook Wout en Nick waren na 4 winnende partijen in de finale geraakt en moesten het dan tegen elkaar opnemen, de partij ging aanvankelijk gelijk op en naar het einde toe wist Nick het laken naar zich toe te trekken zo was er goud voor Nick en Zilver voor Wout .

Beide jongens gingen nu ook nog hun kans wagen bij de Bruine en Zwarte banden hier was ook Goijens Wietse van de partij . In deze vrij grote reeks gingen ze alle drie door tot  in de halve finale , hier kwam Nick => Wietse tegen en moest hierin zijn meerdere erkennen , Nick won wel daarvoor van een kamper van het Kiraly team . Zo was de finale Wietse tegen een Griek , hierin was Wietse de sterkste !! Dus Goud voor Wietse brons voor Nick .
 

Nu was het de beurt aan onze verse wereldkampioene Neyens Evelyne , ook zij had zich in 2 reeksen ingeschreven - 160 cm meisjes groen - blauwe banden en ook in  bruin - zwarte banden . In beide reeksen ging Evelyne zeer sterk door haar reeksen tot in de finale die ze dan ook nog op schitterende manier won pure klasse en deed haar titel veel eer aan.

Maris Lisa deed mee bij groen-blauwe banden + 160 cm , Lisa ging na enkele winnende partijen de strijd aanvatten voor een plaatsje in de finale maar Lisa liet het na steeds aan de leiding te hebben gestaan uit de vingers glippen met 1 luttel puntje toch knap gedaan .

Haar broer Sven was bij de juniors + 175 cm groene - blauwe banden ingeschreven en Sven was duidelijk in goede doen en liet soms flitsen zien van zijn talent !! Na 3 winnende partijen zat Sven in de finale die hij dan ook won en zo had Sven ook goud .

Onze nieuwkomer in de club is Van Damme Raf hij deed mee in - 160 cm witte - gele banden. Raf is nog maar pas enkele maanden aan het trainen en dan al mee naar een groot tornooi . Hij liet zien dat hij klaar is voor dit werk door vlot naar de finale te gaan en deze dan ook nog te winnen Raf was duidelijk héél tevreden met dit goud .

De laatste bij de juniors was Van Hoyweghen Bjorn die zéér sterk starte en partij na partij won en zo stond hij meer dan verdiend in de finale en die won hij nog ook op overtuigende wijze . Ook goud voor Bjorn 

Dan was Sam De Beule aan de beurt in de - 80 kg heren gevorderden . Sam vocht zich in de eerste wedstrijd wat krampachtig door zijn partij maar begon daarna verlost van de stress steeds beter en beter vechten , en in de finale waren zijn riemen helemaal losgegooid en Sam liet zien wat hij kan en dat is heel veel en héél mooi om zien , dus ook goud voor Sam .

Wietse Goijens die al goud had deed ook mee bij de Black Belts heren - 63 kg . Wietse moest in zijn openingspartij tegen één van de beste Italianen van het moment maar dat was niet te zien want Wietse stond bij aanvang voor en moest naar het einde van de partij zich met slechts met 1 puntje verloren geven, knappe en hoopgevende prestatie voor Wietse .

Van Acker Lesley deed mee in - 69 en - 74 kg Black Belts, Lesley was niet in zijn goede doen en verloor in beide reeksen.

Hennissen Bert - 63 kg en - 69 kg Black Belts . In de - 63 kg ging Bert vrij vlot tot in de kwart finale , maar daar maakte hij een tactische fout en verloor met het kleinste verschil voor brons. In de - 69 kg was Bert niet meer gemotiveerd en verloor dan ook .

Wat een start voor Contact Karate Beveren in 2009 , 10 gouden , 2 zilveren en 2 bronzen medailles . Dit is een ongelooflijk succes zonder meer en dat beloofd voor de volgende wedstrijden .

Ook Ray Staut leverde als ref een topprestatie voor onze club !!

De Coach 

De Block Marc

2009 Athens Open