Trainingen
Waar

Jeugd

Woensdag  18u - 19u

Vrijdag       18u - 19u

 

Volwassenen

Woensdag 19u - 21u

Vrjdag        19u - 21u

 

Sporthal Beveren

Klapperstraat ...

9120 BEVEREN

Athens Open 2011

Op zondag 21 november vertrok WAKO Belgium met 4 kampers van Contact Karate Beveren naar het EK semi contact kickboksen georganiseerd door WAKO . De kampers Van Hove Youri , Van Gysel Nannouche , De Backer Wout en Ramael Nick gingen aldaar de Belgische kleuren verdedigen , verder waren er ook twee top refs met name Staut Ray en Van der Venne Kenny van de partij en uiteraard ook coach De Block Marc .

We hadden de laatste jaren al wat pech gehad om medailles te halen bij de volwassenen bij de jeugd lijkt dit geen probleem met dit jaar 7 plaatsen waaronder een wereld en vice wereldkampioen .

Deze laatste twee gingen ook eens proeven bij de volwassenen met direct een puik resultaat .

De Backer Wout wereldkampioen bij de jeugd in Belgrado  kwam uit in de – 57 kg en was wegens het wegblijven van een Nederlandse deelnemer een ronde vrijgeloot en moest het dan opnemen tegen een Ier, deze was niet sterk genoeg om Wout in de problemen te brengen en het werd dan ook snel een uitgemaakte zaak met 11-1 als uitslag , dan was er een Rus Sergey Ekimov . Deze sterke Rus was een gedegen tegenstander maar Wout had tegenslag met de refs die veel van zijn side kicks niet zagen en Wout zo vele punten misliep en hij niet kon uitlopen met zijn punten het werd uiteindelijk nog 13 -8  En zo is de finale Wout De Backer tegen Laslo Varga van Hongarije , de Hongaar had nog iets recht te zetten van het WK en door enkele fouten lukte dat nog ook en werd de eindstand 5 – 15 maar toch verdienstelijk zilver voor Wout  .

Ramael Nick vice wereldkampioen jeugd in Belgrado werd in de – 63 kg uitgeloot in de eerste ronde tegen een Turk met name Erdal Hasturk deze was ook tegen Nick niet opgewassen en al had Nick niet zijn beste dag was het ook al 20 – 10 dus ook al een knappe prestatie voor Nick . In zijn tweede ronde wachtte hem een Fransman Fenech Frank . Deze was niet sterk genoeg voor Nick en het was zéér snel 10 – 0 . Nu stond hem één van de beste kampers uit de hele wereld te wachten met name Robbie Hughes , maar dit was gedurende de hele partij niet te zien want Nick stond steeds voor en bouwde zijn voorsprong gestaag uit en na een ongelooflijke prestatie was Nick gewonnen met 14 – 10 .De finale was Ramael Nick Vs Gerashimov Mikhael uit Rusland . Nick had het aanvankelijk moeilijk tegen de boomlange Rus en kwam na 2 ronden op een 9 – 3 achterstand , maar Nick begon sterk aan zijn derde ronde en kwam nog terug tot 9 – 9 en zo was er een extra ronde van 1 minuut waar eerst de Rus scoorde en op het laatste scoorde Nick terug maar de de refs gaven het punt niet en zo eindigde deze sterke partij nog in mineur voor Nick . Maar ook een dikke proficiat voor Nick met zijn zilveren medaille .

Van Gysel Nannouche moest in de – 50 kg ook al direct aantreden tegen een Turkse Ebru Ozmen , Nannouche vocht zéér sterk en er waren enkele rake kicks op het hoofd van de Turkse en deze partij was dan ook geen probleem voor Nannouche die won met 15 – 5 sterke cijfers. Haar tweede partij was niet zo gemakkelijk met een sterke Sloveense Sabina Kolednik 17 – 15 , de partij ging aanvankelijk vrij gemakkelijk voor Nannouche met aan het begin van de derde ronde een 7 punten kloof maar de Sloveense kwam zéér sterk terug en Nannouche moest het onderste uit de kan halen om aan de streep het laken nog naar haar toe te trekken knap gedaan Nannouche . Maar nu stond er één van de moeilijkste kampers in de weg met de vorige Europese kampioene de Italiaanse Guillia Cavallaro, Nannouche startte iets te onzeker en kwam daardoor in de eerste ronde op een grote achterstand te staan die ze niet meer goed kon maken maar toch zeer verdienstelijk de bronzen medaille behaalde .

Van Hove Youri – 84 kg was bij zijn eerste partij uitgeloot tegen een sterke Engelsman maar Youri vocht heel sterk en geconcentreerd en liep puntje voor puntje verder uit van zijn tegenstander om voor het eindigen der tijd met 21 – 11 te winnen maar nu word het ook voor hem moeilijker met de vice wereldkampioen van vorig jaar de Oostenrijker Roman Brundl . Youri kreeg direct een 2 punter op het hoofd en was al meteen gewaarschuwd maar hij vocht sterk terug en na de eerste ronde was het 5 - 5  maar uiteindelijk kon Youri deze prestatie niet doortrekken en  was het 19 – 11 op het einde van de derde ronde .

Zo is ook dit tornooi voor WAKO Belgium – Contact Karate Beveren een groot succes geworden met 2 zilveren en 1 bronzen medaille op 4 deelnemers , gewoonweg schitterend !!

Ook onze refs werden gelauwerd voor hun knappe prestatie, beide werden beloond met een A status, wat de hoogste onderscheiding is voor een referee ook kregen ze de zo gegeerde WAKO Gold Card . Er zijn in het semi contact slechts een 20 tal erkende refs in de wereld, hier zijn er 2 van Belgische makelij !! 

De coach

Marc De Block