Trainingen

Jeugd

Woensdag  18u - 19u

Vrijdag       18u - 19u

 

Volwassenen

Woensdag 19u - 21u

Vrjdag        19u - 21u

 

Waar

Sporthal Beveren

Klapperstraat ...

9120 BEVEREN

Austrian classics  Innsbrück - Oostenrijk 2010

Op  vrijdag 16 april vertrokken 14 mensen waarvan 8 kampers richting Innsbruck - Oostenrijk om aldaar mee te doen aan de WAKO World Cup The Austrian Classics 2010 .

Er waren nog 2 Belgische clubs die met medailles huiswaarts keerden Wolfpack en Europ Gym  beiden uit de provincie Antwerpen.

Er waren niet minder dan 30 landen aanwezig , en het hadden er nog veel meer kunnen zijn indien de noordelijke landen van Europa niet hadden af te rekenen met vliegtuigen die niet mochten opstijgen door de vulkaanuitbarsting.Maar de opkomst was evenveel als vorig jaar ruim 1500 deelnemers dus er was genoeg tegenstand om er wederom een geslaagd tornooi van te maken !!

TORNOOI : AUSTRIAN CLASSICS

PLAATS : Tirol  Oostenrijk

Datum  : 16-18 april 2010

FEDERATIE : Wako

DE CLIPPELEIR KATINKA 3é plaats bronzen medaille

RAMAEL NICK 3é plaats bronzen medaille - 63 kg - 69 kg

NEYENS EVELYN 2é plaats zilveren medaille - 55 kg / 2é grandchampion

DE BACKER WOUT 2é plaats zilveren medaille

Voor onze kampers was de buit redelijk goed met 2 zilveren en 3 bronzen medailles .

Brons was er voor De Clippeleir Katinka - 37 kg younger cadets Katinka miste een beetje zelfvertrouwen in eigen kunnen om de finale te behalen en die misschien ook nog te winnen , Ramael Nick behaalde zelfs 2 maal brons bij de juniors - 69 kg en bij de seniors - 63 kg Nick had geen geluk met de refs die op cruciale momenten het punt aan zijn tegenstanders gaven terwijl eigenlijk beiden scoorden .

Zilver was er voor Neyens Evelyn die wederom sterk uit de hoek kwam maar nipt de finale verloor van een zéér sterke Hongaarse . De Backer Wout behaalde ook zilver maar Wout werd 2 punten ontnomen en verdiende meer dan terecht goud !Beiden leverden bij wijlen ongelooflijk mooie partijen !!

Dan was er Van Hove Youri die 2 reeksen meedeed en de Grandchampion maar de poules waren Youri niet gunstig gezind en hij moest het in - 84 en in - 89 kg het direct opnemen tegen 2 vice wereldkampioenen bij WAKO in die categorie maar Youri deed het zéér goed en verloor telkens met het kleinste verschil prachtige prestatie , in de Open reeks - Grandchampion geraakte Youri 2 ronden verder !!

Van Hoyweghen Bjorn zat ook in de - 84 kg Bjorn , hij ging sterk door in zijn reeks om in kwart finale te sneuvelen van een gerenommeerde  Italiaan met ook al het kleinste verschil !!Toch hoopvol ook voor Bjorn want deze Italiaan is niet de eerste de beste !!

 Ook Van Gysel Nannouch moest zich in de - 50 en - 55 kg  meten met de sterkste uit die reeks bij WAKO en ook Nannouch verloor telkens met het kleinste verschil ,en dat na eerst een paar winnende partijen te hebben laten zien !!

Als laatste was er Daems Noel die in de - 74 kg ook al een klepper van formaat kreeg als opener en dan ook zijn meerdere moest herkennen maar in de - 79 kg klasse ging Noel gelijk op met een sterke Liechtensteiner  maar in de laatste seconden van de wedstrijd gaf Noel de wedstrijd uit handen en verloor .

In de Grandchampion dames was er de fantastische prestatie van Neyens Evelyn die op 16 jaar doorstootte tot in de finale maar de iets te grote en sterke wereldkampioen - 75 kg te treffen Anna Kondar uit Hongarije , Evelyn deed meer dan haar best maar de vermoeidheid en dan zo een klepper waren er net iets te veel aan maar ze bewees wel in de andere partijen dat ze kan meedraaien aan de top bij de dames van WAKO .

Ik wil nog wel vermelden dat al onze jongens en meisjes bij de seniors  meededen en dat  ze dat allemaal meer dan fantastisch hebben gedaan en zoals ik al meerdere malen heb gezegd moeten onze jongens nog wat rijpen en dan zullen we binnen enkele jaren nog veel meer vruchten plukken dan we tot nu toe al veelvuldig hebben gedaan !!

Ook onze ref Staut Ray leverde wederom puik werk en verzekerde er zich eens te meer van zijn terechte selectie voor de WORLD GAMES in Peking !!

 

Pracht van een prestatie van al onze leden op een World Cup van WAKO !

De Coach

De Block Marc