Trainingen
Waar

Jeugd

Woensdag  18u - 19u

Vrijdag       18u - 19u

 

Volwassenen

Woensdag 19u - 21u

Vrjdag        19u - 21u

 

Sporthal Beveren

Klapperstraat ...

9120 BEVEREN

Austrian Classics 2012

Knappe prestaties op  Austrian Classics 2012

Van vrijdag tot zondag trok een delegatie van 21 mensen richting Innsbrück om aldaar deel te nemen aan de World Cup The Austrian Classics en dit in semi , light en Full contact .

Op dergelijke evenementen is Contact Karate Beveren niet weg te slaan en we zij dan ook met 13 leden en 2 scheidsrechters Staut Ray en Van der Venne Kenny naar daar vertrokken .

Ook waren er verscheidene ouders getuige van de pracht prestaties van al onze leden . Dat het niet makkelijk ging worden was duidelijk met 28 deelnemende landen en meer dan 1650 inschrijvingen is dit één van de zwaarste tornooien in het circuit van Semi Contact .

 

 • Poppe Joyce mocht direct de spits afbijten tegen een wereldkampioene en dit in haar beide reeksen , Joyce deed het vrij goed maar was niet sterk genoeg om door te stoten , spijtig van de slechte loting voor Joyce.

 • Dan waren Lebon Kyandro , De Maeyer Danté en Masyn Jonas aan de beurt ook zij konden na enkele mooie winnende partijen niet winnen tegen de huiige wereld en of Europees kampioen in hun gewichtscategorie maar ze lieten zich wel allen niet onbetuigd en indien de refs op de beslissende momenten de juiste beslissing hadden genomen de uitslag zeker anders had kunnen uitdraaien .

 • De Clippeleir Katinka - 42 kg Older Cadets was hetzelfde lot beschoren na 2 winnende partijen 8 - 7 en 14 -5 moest ook zij tegen de regerende wereldkampioene aantreden , Katinka liet zich in de aanvang te hard wegdrukken en kwam daardoor op een aanzienlijke achterstand te staan , maar naarmate de wedstrijd vorderde herpakte ze zich en voelde dat ze haar aankon maar het was te laat om de kloof nog te dichten het werd 5 - 9 maar toch knap gedaan zoals al onze andere kampers tot dan toe . Katinka was toch mooi derde op deze hoogstaande World Cup . In haar tweede reeks gingen de refs compleet in de mist en zo had Katinka geen schijn van een kans en verloor dan met 1 - 4

 

Na al deze sterke prestaties met bijna geen medaille winst was ik als coach een beetje teleurgesteld en dan niet van mijn leden hun prestaties maar van de dosis geluk die je soms nodig hebt om uiteindelijk de winst binnen te halen maar ja refs zijn ook maar mensen en die maken soms fouten ?

 • Maar niet geklaagd de volgende in de rij was Van Den Brande Joyce - 60 en - 65 kg Older Cadets .

 • In de - 65 kg ging Joyce er sterk tegenaan met de volgende resultaten 9 - 4 / 13 - 4 / 13 - 11  en zo was Joyce in de finale waar ze regerende wereldkampioene versloeg met maar liefst  11 - 6 als dit geen prestatie van jewelste is !! Enkel een val op haar rug had Joyce wel wat gekraakt en ze moest nog aan haar tweede reeks beginnen. Maar in de - 60 kg ging Joyce aanvankelijk gewoon verder en raasd als een wervelwind door haar 2 de reeks 9 - 4  / 13 - 4  / 13 - 11 en stuitte dan in de finale tegen een beest aan dat vermoeidheid noemt en ook de pij in de rug was erger geworden en zo verloor Joyce deze knappe finale met 3 - 6 .

 • Huyghe Arwhen die pas anderhalf jaar traint trad aan in de + 65 kg Older Cadets en ze deed dat vrij behoorlijk . In de eerste ronde was Arwhen vrij en in de tweede ronde was ze te sterk voor haar tegenstandster en won met 7 - 4 maar haar volgende partij was iets te zwaar en Arwhen verloor met 6 - 10 toch knap als je op dit niveau een bronzen medaille weet te veroveren.

 • Dan was het aan onze kleinste van de groep De Kinders Ian 10 jaar en een veelbelovend talent uit de club maar Ian heeft nog wat te weinig ervaring op het hoogste niveau.  Maar na dit tornooi was dit al een pak beter achteraf bekeken je moet heel goed met stress kunnen omgaan op dergelijke tornooien . Ian had wel geen gemakkelijke tegenstanders maar ook hij leverde een mooie reeks winners met 8 - 3  en 8 - 6 daarna moest hij zich in zijn derde partij gewonnen geven van de regerende Europese Kampioen met 3 - 7 . Toch mooi gedaan van Ian !!

 • Hierna was Engels Robin - 63 en - 69 kg Older Cadets van de partij . In de - 63 kg was ook Robin bedacht met een wereldkampioen en Robin was ook nog niet in het juiste ritme en verloor deze partij .  Maar in zijn 2 de reeks - 69 kg ging het al veel beter met 3 winnende partijen op rij 5 - 4 / 9 - 6 en 6 - 5 . Maar in de halve finale was Robin iets te licht maar toch mooi brons voor Robin .

 • Hierna kwam Neyens Evelyn - 60 kg juniors en - 60 kg seniors . Evelyn was op hetzelfde moment in beide reeksen actief en moest zo van de ene naar de andere tatami hollen maar ze hield stand en hoe !! In de - 60 kg juniors waren haar uitslagen 11 - 1 / 12 - 7 / 14 - 7 en in de finale werd het 13 - 9 waardoor ze haar eerste gouden medaille binnenhad..Bij de - 60 kg seniors was Evelyn op hetzelfde elan bezig met 14 - 12  /  18 - 17 / en 17 - 14  maar in de finale most Evelyn de strijd staken want na een kniestoot ( per ongeluk ) in de maag was ze helemaal ontredderd en ze moest dan ook van de ene na de andere wedstrijd hollen met een pijnlijke maag en dat eiste in de laatste partij haar tol en ik heb dan als coach ook Evelyn laten stoppen omdat het niet meer eerlijk verliep voor haar ze was compleet vermoeid maar ze behaalde hier na een zwaar parcours een mooie tweede plaats .

 • Onze volgende deelneemster was Van Gysel Nannouche ook zij was ingeschreven in 2 reeksen - 50 en 55 kg seniors . In de - 55 kg was Nannouche goed gestart met 14 - 9 maar tegen de vice wereldkampioene was toch niet sterk genoeg en zo was Nannouche kanloos maar wel al goed opgewarmd om haar eigen reeks - 50 kg seniors goed te starten met 11 - 1  en 14 - 10 daarna moest ze voor de finale tegen een Russische en Nannouche deed het vrij goed maar de referee´s gingen compleet de mist in en Nannouche verloor dan ook nog haar koelbloedigheid en zo verloor ze door toedoen van enkele slechte refs . Maar de enige troost was wel dat Nannouche mooi derde werd en een bronzen medaille in ontvangst mocht nemen.

 • Onze laatste twee kampers waren De Backer Wout en Goijens Wietse .

 • Goijens Wietse trad aan in de - 63 en - 69 kg seniors dit waren beide heel grote reeksen waarin ook De Backer Wout aantrad . In de - 69 kg seniors waren zowel Wietse 16 - 14 / 16 - 12  en Wout  16 - 7 / 16 - 13 sterk gestart maar in hun derde partij moesten ze beide hun meerdere erkennen in een zéér sterke tegenstander en beide verloren .In de - 63 kg ging Wietse aanvankelijk ook goed door met 13 - 9 / 10 - 7 maar tegen een sterke Italiaan moest hij zich toch gewonnen geven .Wout was aan een sterke reeks bezig 12 - 7 / 13 - 10 / en 8 - 2 maar voor de finale moest hij tegen Europees en Wereldkampioen Ritchie Veres . Wout die pas 2 maand terug is van een voet blessure en nog niet heel veel had kunnen trainen was bij aanvang van de partij iets geschrokken van de snelheid van zij tegenstander maar hij wist zij achterstand toch bijna goed te maken en toen op 30 seconden van het einde Wout een prachtige 2 punter maakte en zo tot op 1 puntje kon terug komen hadden de refs het niet gezien en zo verloor Wout onverdiend met 12 - 9 . Toch een mooie prestatie tegen iemand van dit kaliber en met zo weinig training in de benen !!

 

Zo was het voor onze club nog een zeer mooi tornooi maar waren toch enkel kids terecht teleurgesteld door soms slechte beslissingen ten nadele van ons . 2 gouden , 2 zilveren en 5 bronzen medailles is voor onze club op dit niveau best fantastisch te noemen !

De Coach

De Block Marc