Trainingen

Jeugd

Woensdag  18u - 19u

Vrijdag       18u - 19u

 

Volwassenen

Woensdag 19u - 21u

Vrjdag        19u - 21u

 

Waar

Sporthal Beveren

Klapperstraat ...

9120 BEVEREN

Austrian classics 2014

Van vrijdag tot zondag trok een delegatie van 24 mensen richting Innsbrück om aldaar deel te nemen aan de World Cup The Austrian Classics en dit in Pointfighting .Op dergelijke evenementen is Contact Karate Beveren niet weg te slaan en we zijn met 14 leden en 3 scheidsrechters waaronder Staut Ray en Masyn Patrick en De Bock Lazlo naar daar vertrokken . Ook waren er verscheidene ouders getuige van de prestaties van onze leden . Dat het niet makkelijk ging worden was duidelijk met 28 deelnemende landen en meer dan 1750 inschrijvingen is dit één van de zwaarste tornooien in het circuit van Pointfighting . We behaalden 4 zilveren en 4 bronzen medailles .

De Clippeleir Katinka - 55 kg juniors was na 2 winnende partijen 10 - 6 en 14 -2 en 14 - 7 in de finale moest zij tegen de regerende wereldkampioene aantreden, Katinka weerde zich fel maar moest zich toch gewonnen geven, ze werd toch mooi tweede en dus een zilveren medaille op deze hoogstaande World Cup . In haar tweede reeks gingen de refs compleet in de mist en zo had Katinka geen schijn van een kans en in de derde ronde de halve finale verloor ze onterecht met 3 - 6 .

De volgende in de rij was Van Den Brande Joyce - 65 en + 65 kg juniors . In de - 65 kg ging Joyce er sterk tegenaan met de volgende resultaten 9 - 2 / 9 - 4  en zo zat Joyce in de hale finale waar ze nipt verloor met 9 - 10 en dus een bronzen medaille behaalde !!  In de + 65 kg  juniors ging Joyce aanvankelijk gewoon verder en raasde als een wervelwind door haar 2 de reeks 14 - 7 / 17 - 7   en in de finale verloor Joyce  met 8 - 10 en werd mooi tweede en een zilveren medaille.

Lebon Kiandro had zich ingeschreven bij de juniors - 63 en - 69 kg . Kiandro is het jaar sterk gestart en ging op dit niveau verder hij wist telkens de halve finale te halen die hij dan nipt verloor van de latere winnaar  toch knap als je op dit niveau twee bronzen medaille weet te veroveren.

Hierna kwam Neyens Evelyn - 60 kg seniors . Evelyn was de eerste ronde vrij en en won daarna 2 partijen in de  finale verloor ze met 7 - 9 van de Italiaande wereldkampioene , knappe prestatie van Evelyn die in de halve finale zwaar was gevallen op haar heup en ook haar voet verzwikte.

Poppe Joyce was in de - 55 kg older cadets klasse verloren daar zij niet opgewarmd de mat op moest tegen een sterke tegenstandster en Joyce verloor met 10 - 13 . Maar in haar eigen reeks was ze zeer sterk met overwinningen 5 - 2 / 14 - 3 / 11 - 1 / 4 - 2  in de finale verloor ze nipt met 2 - 3 en ook al een mooie zilveren medaille .

De laatste medaille winnaar was Masyn Lise in de - 55 kg klasse junioren . Lise was de eerste ronde vrij na forfait van haar tegenstandster, daarna won ze verdienstelijk met 14 - 8 om in de halve finale te verliezen met 9 - 14 toch ook een bronzen medaille voor Lise .

En laten we dan ook al de prachtige partijen niet vergeten van al onze andere kampers die bijna allemaal ook brons behaalden maar nipt verloren voor die bronzen medaille , Maes Senne Gyselinck Jason , Brussseel Jennifer , Van Gucht Yari en Yentl , Staut Ray , en als voornaamste De Backer Wout die in beide halve finales de regerende wereldkampioenen moest bekampen met nipt verlies .

Ik ben als coach dan ook uitermate tevreden van al onze geleverde partijen en zag dat het goed was en dat enkel het geluk nu niet aan onze zijde was om meerdere gouden medailles binnen te halen en misschien ook nog meer bronzen en zilveren maar dit is sport en daar moet je rekening mee houden.

Coach

De Block Marc