Trainingen

Jeugd

Woensdag  18u - 19u

Vrijdag       18u - 19u

 

Volwassenen

Woensdag 19u - 21u

Vrjdag        19u - 21u

 

Waar

Sporthal Beveren

Klapperstraat ...

9120 BEVEREN

Europees kampioenschap  WAKO Maribor - Slovenië  2004

Van dinsdag 22 tot zondag 28 oktober vonden te Maribor Slovenië de Europese kampioenschappen KICKBOKSEN  plaats . De tocht werd aangevat op dinsdag middag omstreeks 14.00 uur en we arriveerden omstreeks 06.00 uur in de morgen in Maribor .

Er waren ruim 30 landen aanwezig en meer dan 450 kampers en dit voor Semi en Light Contact . En dit voor dames en heren in de diverse gewichtsklassen .Voor Beveren deden mee De Block Steven  - 63 kg en Van Acker Lesley – 74 kg . Er was nog een kamper mee uit Poperinge De Gersem Tom – 79 kg en eentje uit Hulshout Hendrickx Jelle – 57 kg .

 

 

PLAATS : Maribor Slovenië 

DATUM :  22/28 oktober 2004

TORNOOI : EK WAKO

FEDERATIE : WAKO   

 

 

 

 

 

 

 

 

Van Acker Lesley- 74 KG  Lost    

De Block Steven- 63 kg   Win   Win   Lost   3 é plaats BRONZEN MEDAILLE EK WAKO 

 

De Block Steven behaalt brons op Europees Kampioenschap WAKO te Maribor Slovenië !!!!

Voor Beveren kwam eerst Lesley in actie hij verloor tegen een Franse kamper .

Steven kwam in zijn eerste partij uit tegen een Griek, daar er 3 ronden van 2 minuten moet worden gekampt is het niet zo simpel om te winnen de kamper moet namelijk over heel veel techniek , fysiek , en uithouding beschikken daarenboven moet men ook nog verschrikkelijk snel zijn om het eerste punt te scoren en de strijd ging gelijk op en in de eindfase trok Steven het laken naar zich door te winnen met  15 – 14 .

Stevens tweede partij was een kopie van de eerste maar zijn tegenstander wilde nu niet openlijk het gevecht aangaan . Deze Engelse kamper was er duidelijk op gebrand om Steven zijn dekkingsfouten af te straffen en dat lukte vrij goed maar Steven hielt het overwicht en won uiteindelijk met 17 – 15 .

Stevens derde partij was tegen een routinier uit Zwitserland . Deze jongen had het nochtans niet gemakkelijk met Steven en zijn jarenlange ervaring kwam hem op het einde zéér goed uit, maar het oogde niet mooi omdat hij het gevecht ontliep en Steven moest jagen op de punten die hij achter stond . De Zwitser liet zich zelfs 2 maal opzettelijk vallen om de wedstrijd te ontwrichten hij kreeg hiervoor ook waarschuwingen van de referee . Maar hij won uiteindelijk verdient met 14 – 11 .

Al bij al zat er wel meer in voor Steven maar het is hoopgevend voor de toekomst, en op dit niveau dat toch wel de absolute top is in de wereld is deze prestatie toch wel van zéér uitzonderlijk niveau voor België.

De winnaar was een Italiaan, tweede de Zwitser, en een gedeelde derde plaats voor Steven en een Sloveen.

Op zondag reden we dan terug huiswaarts en ik was als coach uiterst tevreden dat ik een medaille mocht meenemen en dan nog van mijn zoon mooier kan niet .

 

Coach

 De Block Marc