Trainingen

Jeugd

Woensdag  18u - 19u

Vrijdag       18u - 19u

 

Volwassenen

Woensdag 19u - 21u

Vrjdag        19u - 21u

 

Waar

Sporthal Beveren

Klapperstraat ...

9120 BEVEREN

EK WAKO Jeugd  2011

Op vrijdag 2 september vertrok ABC Belgium met een delegatie uit Contact Karate Beveren richting Lignano Sabiadoro in Italië. Er waren 10 kampers en 1 referee geselecteerd om aan dit prestigieuze tornooi deel te nemen .We hebben op zaterdag de inschrijvingen gedaan en zijn de dag nadien met zijn allen naar Venetië geweest . Het was de moeite waard om deze wereldberoemde stad eens te bezichtigen  .

 Op maandag startte het tornooi ,

Smet Michel deze mocht voor België de spits afbijten tegen Luke Hensey uit Ierland . Michel was in de eerste ronde zwaar terug geslagen maar maakte het in een zéér sterke tweede ronde nog bijna goed . Zijn tegenstander een Ier bleek nadien een uitmuntend tegenstander te zijn geweest want deze Ier versloeg ei zo na de latere Europese kampioen en zo blijkt dat voor Michel een goede toekomst is weggelegd .

Engels Robin kreeg bijna een zelfde tegenstander uit Bosnie Herzegovina met name Zejd Dzenanovic.  Ook Robin had een zwakke eerste ronde maar kwam in de tweede ronde bijna op gelijke hoogte maar de Bosniër wist de partij uiteindelijk makkelijk naar zich toe te trekken . Robin zijn tegenstander bereikte de finale die hij nipt verloor, dus ook voor Robin is er een hoopvolle toekomst weggelegd in een reeks die kwa gewicht te hoog was voor Robin. Maar hij deed het vrij goed .

Dan was het de beurt aan Masyn Jonas die dit jaar bij de Older Cadets moest aantreden en dit tegen de Bulgaar Dimitar Dyakov . Jonas moest zich ook al direct meten met de latere zilveren medaille winnaar in deze reeks , hij deed dat meer dan behoorlijk Jonas gaf niet veel weg en bewoog heel mooi over de tatami maar de afgesproken taktiek met de coach was blijkbaar iets te moeilijk om uit te voeren en De Bulgaar pakte de partij met nipte winst .

De volgende in de rij was Lebon Kiandro die ook al een Bulgaar kreeg voorgeschoteld zijn tegenstander Ioan Mynkov was geen partij voor Kiandro die zéér snel met 14 - 4 de partij in zijn voordeel beslechte , de volgende tegenstander voor Kiandro was de huidige wereldkampioen Thomas Evans , Kiandro had te veel respect voor zijn talentvolle tegenstrever en zo was ook Kiandro kansloos tegen deze sterke Brit .

De Maeyer Danté was de volgende kamper die zich ook al tegen een Bulgaar moest meten en deze was niet de minste Nikolai Milanov was vorig jaar ook al tot wereldkampioen uitgeroepen , en zo werd het voor Danté ook geen cadeau om te beginnen , kwam daar nog bij dat het Danté zijn dagje niet was en was de uislag ook al meteen geweten spijtig voor Danté die zwaar teleurgesteld van de tatami kwam want hij wist dat hij een slechte dag had gehad . maar deze sport is keihard en wie niet goed is word genadeloos uitgeschakeld  , ook al had Danté keihard getraind op een tonooi als dit moet je 5 dagen top zijn , en dit is voor deze jonge kampertjes niet evident

Masyn Lise had ook al een Bulgaarse geloot en deze Martina Icheva was ook al niet de eerste de beste maar Lise was zéérsterk en wist zich uiteindelijk met gemak te plaatsen voor de volgende ronde het werd 14 - 8 . De volgende tegenstander voor Lise was de Oostenrijkse Anna Benedetti , het zag er aanvankelijk vrij goed uit voor Lise maar de Oostenrijkse had een sterke eindrush en zo verloor Lise verdienstelijk met 11 - 8 .

Poppe Joyce moest zich onmiddellijk meten met een vice wereldkampioene de Croatische Lucija Cicvara . Ook Joyce vocht niet zoals we haar kennen en als dan ook de referee´s verkeerde punten geven lijkt een totale malaise niet uit te sluiten , en ook Joyce die een zéér goede voorbereiding had gehad ging zéér teleurgesteld van de tatami maar Joyce is een doorbijter en misschien wordt ze volgend jaar wel eens beloond voor haar harde werk .

De volgende in de rij was Van Den Brande Joyce die ook pas naar de Older Cadets is opgeschoven . Joyce moest haar eerste partij tegen een Hongaarse van het gerenommeerd Kiraly Team Szabo Dorina . Het was een gelijk opgaande partij die uiteindelijk gewonnen werd met 12 - 11 . De tweede kamp was tegen een sterke Sloveense ook hier moest Joyce het onderste uit de kan en al haar kunsten bovenhalen om te winnen met 14 - 9 . Dan was er de finale tegen de Oostenrijkse Nicole Billa deze was aan haar laatste jaar bij de Older Cadets zij wordt dit jaar nog 16 en dat was voor Joyce geen cadeau , maar toch wist ze zich goed te verweren maar de Oostenrijkse was te snel en Joyce verloor met 5 - 0 . Toch een mooie Zilveren Medaille op dit Europees Kampioenschap .

Dan kwam Neyens Evelyn in aktie met eerst een vrijloting en daarna was er de Sloveense Melinda Ramadani deze was geen partij voor Evelyn en het was in de eerste ronde al 12 - 2 . De volgende was de Italiaanse Minopoli ook deze was geen partij voor een sterke Evelyn ook hier was 1 ronde genoeg het werd 10 - 0. De finale werd ook al tegen een Italiaanse maar deze was van een ander kaliber . Al had deze Italiaanse het thuis voordeel en de refs aan haar kant , het mocht niet zijn en ook Evelyn moest tevreden zijn met zilver 13 - 16 .

Als laatste was er Katinka De Clippeleir ook zij moest tegen een Hongaarse Livia Murvai van het Kiraly team en deze was dan ook nog regerend wereld en Europees kampioen , geen makkelijke taak maar Katinka wist na een moeilijk eerste ronde het overwicht te behalen en het werd uiteindelijk meer dan verdient     8 - 6 . De volgende waar Katinka tegen moest was de Nederlandse Soraya Wahjudi , wederom had Katinka een moeilijke eerste ronde en het was pas in de tweede ronde liet zien dat zij de sterkste was het werd 15 - 7 , dan was er de finale tegen alweer een Hongaarse van het Kiraly team en ook deze tegenstandster was geen makkelijke partij voor Katinka die niet zuiver vocht en vele punten liet liggen ( misschien de stess?? ) het was na twee ronden nog steeds gelijk na een spannend laatste punt op de valreep van Katinka , ook in de verlengingen kon Katinka op de valreep gelijk maken en zo werd het de golden score , de coach kon Katinka nog een gouden tip meegeven die ze direct gebruikte en zo werd  Katinka EUROPEES KAMPIOEN BIJ WAKO in de reeks - 42 kg de uitslag was 13 - 12 fantastisch gedaan Katinka.

Al bij al een fantastisch Europees Kampioenschap met een Gouden en twee zilveren medailles !!

De ref van dienst was Dhr Staut Ray  , 

Coach De Block Marc assistent coach Neyens Evelyn , Van Gembergen Christel , Masyn Patrick .