Trainingen
Waar

Jeugd

Woensdag  18u - 19u

Vrijdag       18u - 19u

 

Volwassenen

Woensdag 19u - 21u

Vrjdag        19u - 21u

 

Sporthal Beveren

Klapperstraat ...

9120 BEVEREN

Europees kampioenschap 2015

02/09/2015 : Van Gucht Yentl BEL  Vs  Hilal Bicer TUR

 WAKO Europees kampioenschap in Spanje 2015

  

BRONZEN MEDAILLE

29/11/2015 : Poppe Joyce BEL  Vs  Ishana Moores GB

  WAKO Europees kampioenschap in Spanje 2015

  

BRONZEN MEDAILLE

29/11/2015 : Kadi Chaymae BEL  Vs  Jordan Duran IRL

   WAKO Europees kampioenschap in Spanje 2015

  

BRONZEN MEDAILLE

02/09/2015 : Lebon Kiandro BEL  Vs  Ronan Smidt IRL

 WAKO Europees kampioenschap in Spanje 2015

  

VICE EUROPEESKAMPIOEN

ZILVEREN MEDAILLE

Op vrijdagavond vertrok een delegatie van Contact Karate Beveren voor België naar het Europees Kampioenschap in San Sebastian Spanje .

Aan dit Europees kampioenschap hadden1530 deelnemers uit 33 landen deelgenomen .

Er waren 8 kampers Maes Senne, Gijselinck Jason,Van Gucht Yari en Yentl, Kadi Chaymae,  Poppe Joyce, Masyn Jonas, en Lebon Kiandro . Twee top refs met als eerste onze verantwoordelijke voor de refs in België Masyn Patrick en Gijselinck Freddy beiden hebben een hele week pracht werk geleverd . En we hadden ook nog een coach bij Huyghe Arwhen .

We hadden keihard getraind voor deze week topsport  en ik had dan ook wel een goed gevoel met de ploeg waar we mee vertrokken waren . De eerste dag was nochtans geen groot succes met Maes Senne en Gijselinck Jason beiden moesten direct tegen de latere Europese kampioen maar dat wisten we uiteraard nog niet op dat moment . Van Gucht Yari die ook duidelijk progressie heeft gemaakt was een hoop op een medaille hij pakte een nochtans sterke Italiaan gewoon in met 12 - 2 over en out voor de Italiaan . Kadi Chaymae wist haar partij te winnen in het Light Contact met 3-0 tegen een Noorse tegenstandster . Lebon Kiandro die direct een zeer sterke Ierse tegenstander kreeg voorgeschoteld wist zich uiteindelijk nog vrij gemakkelijk te plaatsen voor de volgende partij. Joyce , Yentl en Jonas waren vrijgeloot en kwamen dag 2 pas in actie .

Dag 2 was wel beter met 5 partijen Van Gucht Yentl die duidelijk een stap voorwaarts heeft gezet en vrij duidelijk wist te winnen van een sterke Turkse tegenstandster, Joyce Poppe wist dit in dezelfde poule - 50 kg juniors ook te doen met ook al een sterke Engelse tegenstandster maar beide waren door deze overwinning al zeker van brons. Dan was Masyn Jonas aan de beurt maar Jonas wist met de Deen geen raad en het werd uiteindelijk 21 - 20 voor de Deen en Jonas spijtig genoeg verloren . Kadi Chaymae moest zich nipt verloren geven tegen de regerende wereldkampioene een Ierse brok beton , Chaymae deed goed mee en maakte het de Ierse vrij moeilijken verloor nipt met 2 puntjes verschil. De volgende op de tatami was Van Gucht Yari - 52 kg older cadets , nu moest Yari een Engelsman die later nipt het goud ontliep te bekampen het ging vrij gelijk op maar op het einde van de 2 de ronde kwam Hij op achterstand en moest hij in de aanval om te kunnen winnen maar hij verloor verdienstelijk. Lebon Kiandro - 63 kg juniors moest nu eerst een Duitser van de partij geven en deed dit met 10 punten verschil dan later op de dag moest Kiandro nog tegen de regerende Europese en Wereldkampioen een Engelse profkamper , Kiandro was wel wat nerveus maar de coach wist als alles goed zat hij wel zou winnen en Kiandro deed dat uiteindelijk ook maar dit pas na verlenging en golden score is winnende punt . De ontlading bij mezelf en Kiandro was enorm !! Nu stond Kiandro al brons te wachten.

Op dag 3 hadden we nog 4 mensen over en meteen stonden er zware partijen op het programma met Kadi Chaymae in het Light Contact tegen de regerende wereldkampioene ook al een Ierse Chaymae bleek duidelijk nog wel wat ervaring tekort komen maar hielt toch nog goed stand en het werd 2-1 voor de Ierse. Dan was het de beurt aan Yentl en Joyce , Yentl verloor van de latere winnaar in deze reeks en Joyce moest tegen een zeer goede Kiraly kampster . Joyce was tot op 30 seconden van het einde leider met 2 punten , maar ze vergat te verdedigen en de Hongaarse kwam terug en maakte in de laatste seconde ook nog het winnende punt erg voor Joyce !! Dan was er als laatse in gevecht nr 4 Lebon Kiandro die het moest opnemen tegen een weeral sterke Hongaar !! Maar na ronde 2 zag je dat KIandro veel betere papieren in huis had dan de Hongaar en wist hij nog vrij makkelijk te winnen !! Maar Contact Karate Beveren had na dag 3 al zeker 3 bronzen medailles en 1 zilveren medaille .

Op dag 4 was er de finale voor Kiandro die nog steeds vrij goed oogde na een slopende week en hij had niks te verliezen hij had al 3 favorieten huiswaarts gestuurd maar de zwaarste wachtte in de finale wederom een Ier . Kiandro ging samen goed mee en kwam af en toe op voorsprong en zo eindigde het na 3 x 2 minuten gelijk en waren er verlengingen en hierin bleef de Ier het koelst en liet Kiandro het initiatief nemen en dat was dodelijk voor hem maar ook spijtig want KIANDRO was de beste van allemaal in de - 63 kg juniors .

Na een spannende week wist Contact Karate Beveren beslag leggen op 3 bronzen en 1 zilveren medaille wat toch niet slecht is vind ik als coach . Ik wil dan ook iedereen bedanken ook de ouders dat hun kinderen hebben mogen meedoen aan dit prestigieuze kampioenschap.

Coach Marc De Block