Trainingen
Waar

Jeugd

Woensdag  18u - 19u

Vrijdag       18u - 19u

 

Volwassenen

Woensdag 19u - 21u

Vrjdag        19u - 21u

 

Sporthal Beveren

Klapperstraat ...

9120 BEVEREN

Irish Open  Dublin - Ierland  2004

Op vrijdag 5 maart trok onze club richting Dulblin om aldaar deel te nemen aan het prestigieuze tornooi de IRISH OPEN 2004 . 

Contact Karate Beveren nam niet minder dan 16 kampers mee, dat het niet vanzelfsprekend is om daar iets te halen was geweten en de coach had geen al te hoge verwachtingen vooropgesteld . 

Er waren niet minder dan 42 landen aanwezig met in totaal 2100 kampers . De reeksen waren dan ook zéér goed gevuld er waren reeksen tot 75 personen wat het behalen van een trofee niet gemakkelijk maakt .

Onze wedstrijd begon al in mineur toen Lazlo wegens een val forfait moest geven, het bleek achteraf een ernstige blessure te zijn voor Lazlo. 

PLAATS : Dublin Ierland 

DATUM :  5 - 8 maart 2004

TORNOOI : OPEN IRISH

FEDERATIE : WAKO IERLAND

 

 

 

 

 

De Block Steven   10 - 9    7 - 2    6 - 7   5 - 6   1/4 finale

Baert Kurt   4 - 2    7 - 0     1 - 3    1/4 finale

Baert Bjorn   12 - 2   11 - 7    3 - 2   5 - 4   10 - 14   4 - 6   4 é plaats

Van Hove Youri   10 - 5    7 - 2   6 - 3   7 - 1  7 - 9    9 - 8    3 é plaats Bronzen medaille

Verstockt Glynnis   8 - 7   10 - 0    12 - 3    2 é plaats  Zilveren medaille

De Bock Wesley   8 - 7   10 - 0   12 - 3    2 é plaats  Zilveren medaille

Praet Vicky  14 - 4  8 - 6  2 - 1   7 - 4  10 - 6   8 - 4    1 é plaats  Gouden medaille

Goijens Wietse   8 - 7   10 - 0   12 - 3    1 é plaats  Gouden medaille

Overige deelnemers :

Verstockt Patrice, Van Hoyweghen Bjorn, Schönberger Michael, Santon Kevin,  Van Acker Lesley.

Van Leugenhagen Filip, Hennissen Bert, De Bock Laslo brak spijtig genoeg een beentje in zijn voet bij het spelen op de kamer .

Er waren ook nog twee deelnemers die mochten aan treden in een veel te zware reeks en vooraf reeds kansloos waren maar Verstockt Patrice en Van Hoyweghen Bjorn lieten zich niet zomaar uitsluiten en konden met opgeheven hoofd de strijd verlaten .

Maar er was ook nog positief nieuws en dat begon al met de reeks - 4' 6"  waar De Bock Wesley en Goijens Wietse in aantraden, zij gingen beide zéér sterk kampend door tot in de finale waar de winst voor Wietse was en de tweede plaats voor Wesley ongelooflijk gezien het sterke deelnemersveld.

Bij de meisjes was het Verstockt Glynnis die in de reeks - 4' 10" het klaarspeelde om op een sterke wijze tot in de finale te geraken en dan zéér nipt met het kleinste verschil te moeten verliezen , proficiat Glynnis.

In de reeks van Van Hove Youri, dit waren de bruine en zwarte banden +5' 2" .   Youri moest na 5 partijen slechts zéér nipt het onderspit delven, hij mocht na dit verlies kampen voor het brons dat hij dan ook verdient binnen haalde, grote klasse Youri.

Schönberger Michael en Santon Kevin konden beiden een ronde verder geraken en verloren dan met het kleinste verschil, toch wederom grote klasse van beide kampers .

Dan kwamen de volwassenen in actie, en Van Leugenhagen Filip mocht in de + 84 kg starten met een sterke 1 é partij die hij won in de 2 é partij moest hij nipt het onderspit delven tegen de latere reeks winnaar .

Praet Vicky trad aan bij de dames - 65 kg en Vicky raasde door haar reeks heen maar was toch elke wedstrijd onzeker om ze aan te vatten, maar ze vond geen enkele tegenstander die haar aankon en zij won dan ook over verdiend haar reeks tegen een zéér sterke Italiaanse .

Bij de zwarte banden waren er reeksen tot 75 personen / reeks en het was toen reeds 21.30 uur en onze jongens waren reeds in de sporthal van 9.15 s´morgens wat de motivatie niet bevorderd.

Van Acker Lesley mocht in de  - 69 kg het startschot geven, Lesley vocht goed maar de Sloveen was iets te sterk gestart en Lesley kon het gat niet meer dichten en verloor met het kleinste verschil.

Hennissen Bert  - 63 kg verraste me door zijn zéér sterke eerste partij die hij verdient won, maar in de tweede was het een Amerikaanse semi prof en dat was iets te zwaar voor Bert die pas zijn eerste partij bij de volwassenen vocht en dan nog wel bij de zwarte banden .

De Block Steven ging vrij sterk kampend door tot in de 1/4 finale die hij onverdiend verloor van de plaatselijke vedette Ilja Salerno deze werd ook de eindwinnaar in deze reeks .

Baert Bjorn die zéér ziek was vertrokken "griep" besliste pas de ochtend van de wedstrijden om toch te kampen en Bjorn ging door tot de 1/2 finale, Bjorn was toen reeds uitgeput wat normaal was gezien zijn situatie de dagen ervoor hij moest dan voor het brons ook het onderspit delven wegens een te kort aan kracht Bjorn werd toch mooi vierde.

De laatse was Baert Kurt die ook vrij vlot door zijn reeks ging tot hij tegen een Italiaan in de 1/4 finales tot twee maal toe uitschoof op de tatami en de Italiaan daar direct van profiteerde de kloof was gemaakt en Kurt kon ondanks zware druk de kloof niet meer dichten .

Ik wil als slot nog eens benadrukken van de toch wel uitzonderlijke prestaties van al onze leden en dit op een tornooi van uitzonderlijk hoog niveau , we behaalden 2 eerste, 2 tweede,1 derde, 1 vierde en 2 kwartfinalisten en dit op 15 deelnemers dit is ongelooflijk en ik was dan ook dol gelukkig met de behaalde resultaten .

Er was slechts één domper op het geheel voor mij dat was pas achteraf toen ik hoorde van Lazlo zijn kwetsure die erger bleek te zijn dan ik had gedacht sterkte Lazlo en een spoedig herstel toegewenst.

De coach

De Block Marc