Trainingen
Waar

Jeugd

Woensdag  18u - 19u

Vrijdag       18u - 19u

 

Volwassenen

Woensdag 19u - 21u

Vrjdag        19u - 21u

 

Sporthal Beveren

Klapperstraat ...

9120 BEVEREN

Irish open   Dublin - Ierland 2003

PLAATS : Dublin Ierland 

DATUM :  zondag 2 maart 2003   1/4 -3-2003 

TORNOOI : OPEN IRISH

FEDERATIE : WAKO IERLAND

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Block Steven  4 - 3  11 - 1   4 - 3   5 - 6    4 é plaats onterecht verloren van Ilja Salerno

Van Raemdonck Glenn  8 - 0   8 - 0   7 - 2   7 - 6   2 - 1  1 é  plaats Gouden medaille

Praet Vicky  7 - 1   8 - 0   9 - 5   10 - 5   9 - 8  1 é plaats Gouden medaille

Van Bogaert Cindy  8 - 7   10 - 0   12 - 3    1 é plaats Gouden medaille

Baert Kurt   8 - 5  6 - 5   6 - 5  10 - 0   11 - 7  1 é plaats Gouden medaille

 

 

Overige deelnemers :

 

De Bock Wesley, Bockaert Robbe, Schepens Edward, Claes Michiel, Baert Bjorn, Van Acker Lesley.

 

Contact Karate Beveren was in goede doen op het grootste semi contact tornooi ter Wereld met deelnemers uit 42 landen en meer dan 2000 kampers . Onze club had op zaterdag drie kampers ingeschreven voor de GRAND CHAMPION dit is een open categorie waar 162 deelnemers waren ingeschreven . Dat dit voor onze club niet makkelijk zou zijn was op voorhand wel duidelijk maar wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg en met Baert Kurt en Bjorn en Van Acker Lesley drie zéér bekwame kampers. De poules werden in 4 delen verdeeld en de winnaar van elke poule gaat naar de finale . Lesley raakte aanvankelijk een ronde verder, maar verloor nadien tegen een Engelse kamper. Bjorn was ook heel goed gestart maar kwam dan uit tegen de Amerikaan van het JEAN PAUL MITCHEL TEAM dit zijn semi professionele kampers die door deze persoon rijkelijk gesponsord worden . Het was dan voor Bjorn bijna onmogelijk om te winnen van deze tegenstander die meer dan 10 kilogram zwaarder woog en een kop groter was . Maar Bjorn vocht voor hetgeen hij waard was maar dat was niet genoeg om verder te gaan hij werd uiteindelijk 5 de in zijn reeks. Kurt ging nog een stapje hoger maar werd ook tegen een Amerikaan van het super team genekt en dit door de scheidsrechters, want Kurt verdiende ruimschoots om als winnaar van zijn reeks door te stoten bij de laatste vier van de 162 startende GRAND CHAMPIONS te vechten voor de titel, maar het mocht niet zijn misschien volgend jaar?

Toch was het een fantastische ervaring voor onze leden.

Coach

Marc De Block

De Bock Wesley  en Bockaert Robbe kampten in de reeks tot en met blauw en zij eindigden bij de laatste acht kampers wat toch een mooie prestatie is als je weet dat er 62 kampers waren ingeschreven in hun reeks .

 

Van Raemdonck Glenn leverde een pracht prestatie bij de jeugd tot en met blauwe gordel en won zijn reeks met overtuiging Daar waar Edward vorig jaar nog won neemt Glenn dit jaar van hem de fakkel over en dit met glans PROFICIAT GLENN!!

Schepens Edward en Claes Michiel hadden bij de lagere gordels tot en met blauwe gordel de brute pech om direct een zware tegenstander te treffen en waren meteen kansloos toch leverden zij beiden een mooie partij maar dat leverde hen niets op.Maar ze hebben beiden wel heel veel ervaring opgedaan .

Vicky Praet  en Van Bogaert Cindy waren de enige meisjes die meededen met onze club, Vicky vocht bij de jeugd tot en met blauwe gordels en won daar op overtuigende wijze haar reeks wat op dit niveau niet zo vanzelfsprekend is . Ook Cindy liet zien dat ze heel wat talent in haar heeft ,en ze bewees dat door haar reeks bij de volwassenen - 60 kg te winnen .Proficiat aan beide meisjes.

BLACK BELTS 

Van Acker Lesley won zijn eerste gevecht op vrij gemakkelijke wijze, maar in het volgende gevecht trof hij een Amerikaan die later derde zou worden.Wesley was dan ook een kopje kleiner dan de Amerikaan en op dit niveau is dat wel zeer nadelig.

 

 

Ook Baert Bjorn die in dezelfde reeks zat als Lesley min 74 kg kon niet verder geraken dan de kwart finales maar met 64 startende deelnemers toch geen slechte prestatie .Bjorn verloor dan ook tegen de winnaar van deze reeks een Griek 

BLACK BELTS 

De Block Steven die aantrad in de min 69 kg klasse begon aan zijn reeks zeer hoopgevend maar na drie ronden van winst kwam hij tegen de plaatselijke vedette een Ier niet verder dan 6-5 wat niet slecht was maar Steven verdiende meer maar het mocht niet zijn, en voor de derde plaats verloor Steven dan ook nog van een Ierse kamper.Toch een meer dan verdiende 4 plaats voor Steven die nog altijd maar pas 17 jaar is er waren 56 deelnemers in zijn reeks .

 

Baert Kurt had zijn reputatie een beetje hoog te houden na zijn Europese titel van vorig jaar bij WAKO.En Kurt loste de verwachtingen meer dan behoorlijk in hij verloor geen enkele partij in de min 79 kg klasse . En verdiende dan ook ruimschoots de overwinning . 

Toch prachtig op dit niveau !!