Trainingen

Jeugd

Woensdag  18u - 19u

Vrijdag       18u - 19u

 

Volwassenen

Woensdag 19u - 21u

Vrjdag        19u - 21u

 

Waar

Sporthal Beveren

Klapperstraat ...

9120 BEVEREN

Irish open 2015

IRISH OPEN - DUBLIN 2015 SUCCES VOOR CONTACT KARATE BEVEREN

Contact Karate Beveren vertrok met 13 kampers richting Dublin Ierland om daar mee te doen aan het grootste tornooi ter wereld in kickboksen .
Er waren meer dan 40 landen en bijna 4100 deelnemers wat een ongelooflijk aantal is . Op vrijdag was er het teamfight en Neyens Evelyn had zich in een internationaal team ingeschreven dus een Belgische een Hongaarse en een Ierse , zij wisten deze teamfight te winnen en het eerste goud voor Contact Karate Beveren was binnen .
De volgende dag waren er al de volwassenen reeksen in Pointfighting - Licht Contact - Full Contact en forms .
Wij hadden slechts 2 deelnemers met Masyn Lise eerste jaar volwassenen en Neyens Evelyn . Lise ging vrij goed door beide reeksen maar kwam fysiek iets te kort in te tweede ronde . Evelyn werd in haar eerste reeks ten onrechte punten ontnomen en verloor met het kleinste verschil . In haar andere reeks wist ze op voortreffelijke wijze beslag te leggen op een derde plaats maar ook hier zat er meer in .
Dan was er dag 3 en hier kwamen onze younger en older cadets alsook juniors op het strijdtoneel en dit met wisselend succes .  Bruyninckx Gilles - 32 , - 37 kg ging vrij vlot in beide reeksen door deze grote poules met meer dan 40 deelnemers . Gilles wist beide reeksen te winnen fantastisch gedaan . 
Maes Senne - 37 kg en - 42 kg gevorderden ging ook vrij gemakkelijk ronde na ronde verder maar wist in beide reeksen in de 1/4 finales telkens te verliezen met 1 luttel puntje en weg was brons . 
Van Gucht Yari die in elk tornooi steeds hoger moet vechten vanwege groei had het vrij goed onder controle maar moest op het einde telkens het onderspit delven . Dus voor Yari is het even wachten tot zijn groei een beetje stopt en hij terug sterker voor de dag kan komen en hij zijn tegenstanders kan imponeren. 
Jonas Masyn trad aan in de - 57 en - 63 kg juniors dit zijn zware reeksen met enorm veel deelnemers en Jonas trof in beide reeksen een sterke tegenstander om te openen en verloor nipt
De volgende in de rij was Lebon Kiandro die in de -69 kg zeer sterk begon maar door scheidrechterlijke dwalingen de halve finale werd ontnomen en weg kans op medaille , in zijn 2 de reeks toonde hij na 3 fantastische gevechten te veel respect voor een Ier en hij verloor deze partij dan ook spijtig voor Kiandro . 
De volgende was Poppe Joyce die in de reeks - 55 kg startte tegen een Noorse , Joyce werd enkele punten ontnomen door dat scheidsrechters het niet gezien hadden wat uiteraard kan op dit niveau maar dat dit dan de wedstrijd beslist is uiteraard zéér spijtig voor Joyce . Maar in de - 50 kg stond er op Joyce echt geen maat en ze ging ronde na ronde verder en wist in de finale nog vrij ruim te winnen tegen een sterke Italiaanse .
Van Gucht Yentl trad aan in de Black Belts juniors - 55 en - 60 kg klasse . Yentl deed het in deze reeksen met meer dan 50 deelnemers telkens verbluffend goed en wist in beide reeksen de 1/4 finales te halen en verloor dan zéér verdienstelijk van de latere winnaar in deze reeks . 
Dan was het aan de nieuwkomers Hella Safi wist haar eerste partij bij de beginners senioren + 65 kg nog te winnen maar haar 2 de partij verloor ze nipt toch mooi gedaan op dit niveau . 
Van Geystelen Melanie kwam in 2 reeksen aan de start en in de  - 60 en - 65 kg gevorderden deed Melanie behoorlijk mee maar had toch nog een beetje ervaring tekort op dit niveau maar niettemin knap gedaan. 
En dan was er ook nog Kadi Chaymae - 65 kg older cadets deze ging als een wervelwind door haar reeks en wist deze op overtuigende manier te winnen en ze liet ook zien dat er toekomst voor haar weg ligt in het pointfighting. In haar tweede reeks bij de gevorderden was er een sterke kamper van het beruchte Kiraly team nodig om Chaymae tegen te houden van brons.
De laatste in de rij was Huyghe Arwhen die in de - 70 en + 70 kg juniors Black Belts aantrad , in haar eerste reeks ging Arwhen aanvankelijk goed mee maar om de finale te bereiken zat er niet genoeg kruit meer in haar benen om deze af te dwingen van een sterke Ierse . De andere reeks was niet zo schitterend en Arwhen verloor in haar eerste ronde. 
Op het einde van de dag was er nog de Grandchampion voor heren en voor dames . Wij hadden slechts één deelnemer Neyens Evelyn en dit bij de dames . In deze open reeks treden alle gewichts klasse aan en strijden om de eer van beste kampster van het tornooi . Er deden niet minder dan 56 dames mee voor deze titel en Evelyn wist zich in haar kant van de poule zich te plaatsen in de semi finale die later op de avond werd gevochten tussen Evelyn en de regerende wereldkampioene - 55 kg , Evelyn wist op overtuigende wijze voor een 1000 koppig publiek deze halve finale te winnen . Daarna werd in dezelfde afgebakende area de finale gevochten tussen Neyens Evelyn CONTACT KARATE BEVEREN België en Stubaker Bev van Groot Brittanië . Het was een fantastisch en hilarisch gevecht dat door Neyens Evelyn overtuigend wist te winnen en hiermee word zij een van de weinige topkampsters die de Irish Open Grandchampion heeft gewonnen en een nieuwe mijlpaal van onze fantastische club .
Wij hadden ook nog 3 refs bij uit onze club met name Gyselinck Freddy , Masyn Patrick en De Bock Lazlo deze mensen hebben 3 dagen van 13 uur lang fantastisch werk geleverd , proficiat !!
Ik mag dus als coach met 5 gouden en 2 bronzen medailles meer dan tevreden zijn er waren enorm veel clubs met geen enkele medaille fantastisch gedaan gasten !!
Coach 
Marc De Block