Trainingen
Waar

Jeugd

Woensdag  18u - 19u

Vrijdag       18u - 19u

 

Volwassenen

Woensdag 19u - 21u

Vrjdag        19u - 21u

 

Sporthal Beveren

Klapperstraat ...

9120 BEVEREN

Open German  Ebern - Duitsland 2008

Op zaterdag 19 april vond in het Duitse Ebern de Open German plaats deze kampioenschappen van hoogstaand niveau is één van de jaarlijkse toptornooien die onze club aandoet en wordt gevochten onder de vleugels van WAKO deze is de enige erkende federatie binnen het IOC - GAISF . Na de Open Irish te Dublin , De Open Athens te Griekenland en de Austrian Classics te Oostenrijk was het nu dus Duitsland die aan de beurt was .

De voorgaande tornooien was steeds al een voltreffer van jewelste en dat was nu wederom niet minder met 6 gouden , 1 zilveren en 1 bronzen medaille en dan vergeten we ook niet al de andere jongens en meisjes die allen een topprestatie op de mat brachten maar het laken op het einde niet naar hen wisten te trekken .

 

 

 

 

 

PLAATS : Ebern - Duitsland

DATUM : 18 - 20 april 2008

TORNOOI : Open German

FEDERATIE : WAKO Duitsland 

 

 

 

 

 

 

 

Maes Sophia  3é plaats Bronzen Medaille

Cools Sven  3é plaats Bronzen Medaille   

Smet Charlotte  2é plaats Zilveren Medaille  

Neyens Evelyn   1é plaats Gouden Medaille

Ramael Nick   1é plaats Gouden Medaille

De Backer Wout   1é plaats Gouden Medaille

De Maeyer Davy   1é plaats Gouden Medaille

Goijens Wietse  1é plaats Gouden Medaille

Van Gysel Nannouch  1é plaats Gouden Medaille

 

Goud was er voor Wietse Goijens – 57 kg juniors  die in de finale revanche kon nemen van zijn tegenstander van het laatste EK WAKO van 2007, toen Wietse verloor van deze sterke Duitser . Maar Wietse die al een heel sterk voorjaar achter de rug heeft won via een andere aanpak tegen deze sterke Duitser . Wietse won uiteindelijk zéér sterk met 12 – 5 tegen deze Duitser die toch wel wat aangeslagen leek van deze nederlaag.

Ook De Backer Wout – 165 cm cadets  liet oogstrelende dingen zien met in de finale een 3 punter , dit is een gesprongen trap met een score op het hoofd , dit is pas 1 maal gezien op dit tornooi . Wout won zijn finale met 13 – 9 tegen een Croaat .

De volgende was Neyens Evelyn – 155 cm cadets die autoritair door haar reeks heenging en eerst vrij was in de tweede ronde een Chechische uitschakelde dan een Duitse om dan in de finale brandhout te maken van een Croatische met 10 – 2 .

Ook Ramael Nick – 175 cm cadets was weer in sterke doen, hij moest met zijn 166 cm aantreden in de reeks tot 175 cm . Nick was dus de kleinste in deze reeks maar dat was in zijn gevechten niet te bemerken met 3 gewonnen gevechten mocht hij in de finale aantreden tegen een kamper van het sterke Kiraly Team uit Hongarije . Hier hielt Nick nipt stand met 7 – 6 tegen een ijzersterke Hongaar en was de verdiende winnaar .

 Ook Van Gysel Nannouch – 50 kg seniors dames was in zéér sterke doen en ging door haar reeks op overtuigende wijze tot in de finale, Nannouch won deze met 15 – 5 tegen een Oostenrijkse ongelooflijk mooie prestatie van Nannouch .

 De laatste gouden medaille was er voor De Maeyer Davy die zijn eerste optreden bij de jumiors – 69 kg direct  met een zege afsloot dit is klasse . Davy moest bij elke voorronde tot het uiterste gaan tegen sterke tegenstanders uit diverse landen . Davy bereikte uiteindelijk de finale die na 2 ronden van 2 minuten en 1 verlenging van 1 minuut moest beginnen aan de sudden dead dit is het winnende punt gegeven door de 3 scheidsrechters . Dit gevecht heeft uiteindelijk bijna 10 minuten geduurd en Davy trok het laken naar zich toe om met 13 – 12 te winnen knap gedaan Davy .

 Dan was er de zilveren medaille van Charlotte Smet – 145 cm cadets die na 2 optredens op het hoogste schavotje telkens met een zilveren medaille wist te besluiten . Charlotte heeft zich in de finale sterk verdedigd maar het Croatisch meisje was te sterk met haar benen en Charlotte verloor de finale met 16 – 8 maar toch een knappe prestatie van Charlotte die bewees in de voorrondes dat ze wel wat in haar mars heeft .

 De laatste medaille winnaar op dit prestigieuze tonooi was Cools Sven – 69 kg . Sven was de eerste ronde vrij en moest dan tegen een Duitser die reeds verscheidene jaren in de nationale ploeg staat , maar Sven had zich goed voorbereid en won van deze Duitser met een spannend einde 8 – 7 was de uitslag en Sven stootte zo door naar de volgende ronde waar hij met 4 - 5  verloor van een Zwitser die reeds 2 maal wereldkampioen is bij WAKO en 1 maal Europees kampioen , uiteindelijk een zéér sterke semi finale van Sven die hiermee bewijst iets in zijn marge te hebben.

 Verder deden nog mee Poppe Joyce , De Clippeleir Katinka , De Maeyer Danté , Truyman Tina, Maes Sophia  en Van Hove Youri . Nog vermelden dat al deze leden een pracht prestatie hebben neergezet en allen met het kleinste verschil verloren bij Youri was er zelfs een Sudden Dead nodig om te bepalen wie de winnaar was .

 Ook nog dit Contact Karate Beveren was de beste club in het aantal behaalde medailles per team dat is toch gewoonweg fantastisch niet ? Ook hadden we nog 2 referee´s bij die een zeer sterke prestatie neerzetten Staut Ray en Cools Marc .

 

 De Coach 

De Block Marc