top of page

Dit was 2016!


2016 was een echt goed jaar!

Enkel op het EK bij de volwassenen lieten we het wat afweten. Maar je kan niet elk jaar domineren natuurlijk.


Op Flanders Cup lieten Evelyn Neyens en Kiandro Lebon zien dat ze in een schitterende conditie steken met allebei 3 podiumplaatsen. Toch wel een fantastisch resultaat op een sterk bezet tornooi.

Op Irish Open wint Evelyn haar reeks en behaald voor Contact Karate Beveren en voor België de eerste grandchampion binnen met ruim 70 deelnemers uit meer dan 30 landen fantastisch .

Gedurende het jaar hebben we op diverse tornooien met onze anciens en onze nieuwe leden fantastische dingen laten zien. Bijvoorbeeld op het Wereldkampioenschap bij de jeugd in Dublin. Daar vertrok Contact Karate Beveren op 28 augustus met 7 kampers naar Dublin. De Belgische delegatie sluiit zich aan bij 60 landen en ruim 1.700 deelnemers in alle disciplines (Pointfighting - Light contact -  Full contact - K1 – Low Kick – Kick Light – Forms).

We hadden ook 2 refs bij: Freddy Gyselinck en Patrick Masyn .

Er waren voor België sinds heel lang geleden weer deelnemers voor ring sports met name het K1 zij waren van BKBMO federatie .

Onze eerste kampers deden het vrij goed maar moesten telkens nipt het onderspit delven dit was zo voor Gyselinck Jason 1 - 0 , Brusseel Jennifer , Poppe Joyce  , Masyn Jonas en Verley Joyce . De scheidsrechters waren wel beslissend bij Masyn Jonas en Poppe Joyce hier verliep de punten verdeling niet altijd correct maar we deden overal ons uiterste best en soms verlies je dan door een ref die zijn werk niet goed doet wat heel spijtig is natuurlijk.

Enkel Chaymae Kadi – 70 kg light contact en pointfighting   en Lebon Kiandro – 69 kg pointfighting  gingen 2 ronden verder op overtuigende wijze hierdoor zit Chaymae in de finale en Kiandro moest zich gewonnen geven tegen een zeer sterke Hongaar maar er werden op beslissende fasen in de wedstrijd punten aan Kiandro niet gegeven en dit was cruciaal voor de rest van de wedstrijd . Maar toch een mooie bronzen medaille voor hem fantastisch gedaan !!

Maar Chaymae vocht voor België en Contact Karate Beveren de finale Light Contact Juniors dames – 70 kg in de finale moest Chaymae (pas 16) het opnemen tegen een bijna 19 jarige maar dit was op de tatami niet te zien Chaymae vocht een heldhaftige partij maar moest toch gewonnen geven tegen een sterke tegenstandster uit Liechtenstein . Chaymae ging toch huiswaarts met een zilveren medaille!


Verder wil ik het thuisfront bedanken voor de vele steun die we hebben mogen ontvangen via GSM , mail en facebook . Ook onze refs die het beiden schitterend hebben gedaan proficiat Freddy en Patrick . Freddy kreeg een diploma voor een examen dat hij aflegde . Knap gedaan Freddy !!Coachen Evelyn Neyens  De Block Marc

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page