Trainingen
Waar

Jeugd

Woensdag  18u - 19u

Vrijdag       18u - 19u

 

Volwassenen

Woensdag 19u - 21u

Vrjdag        19u - 21u

 

Sporthal Beveren

Klapperstraat ...

9120 BEVEREN

WK  WAKO  - Coimbra - Portugal 2007

Op maandag morgen 27 november  vertrok onze club met 3 leden richting Coimbra om aldaar de Belgische kleuren te verdedigen op het Wereldkampioenschap Semi contact .Bert Hennissen , Praet Vicky en Van Gysel Nannouch waren erop gebrand om er tegenaan te gaan op dit prestigieuze tornooi .De terugkomst was gepland op 2 december.

Er waren 42 deelnemende landen en ruim 700 kampers voor Semi Full en musical forms .

De weging was op dinsdag voorzien en verliep vlot , iedereen kon in zijn vooraf geplande reeks aantreden .

Op donderdag begon de eigenlijke competitie en we hadden dan ook nog de tijd om de omgeving eens te verkennen en Coimbra is een oude maar mooie stad .

De poules leken op voorhand redelijk goed te zijn voor Bert , Nannouch had een redelijke zware tegenstandster , maar Vicky had in haar eerste ronde de junior wereldkampioen van verleden jaar op het programma en ze wist dus dat ze voor een heel zware tegenstandster stond .

 

 

 

 

 

PLAATS  : Coimbra Portugal 

DATUM :  27 nov - 2 dec 2007

TORNOOI :  W K WAKO 

FEDERATIE : WAKO WORLD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hennissen Bert     Verloor Turkije

Van Gysel Nannouch    Win    Slovenië     Verloor Griekse

Praet Vicky    Win Canada     Verloor Italië

 

 

De eerste kamper die op de tatami mocht was Van Gysel Nannouch haat tegenstandster kwam uit Slovenië Sabina Kolednik . De wedstrijd ging nogal gelijk op en het waren beide uitstekende kickers die aan het werk waren , na 3 ronden van 2 minuten wist Nannouch het laken naar zich toe te halen en te winnen met het kleinste verschil 20 - 19 knap gedaan Nannouch en eenronde verder !!

De tweede kamper was Hennissen Bert , ik wou nog wel even vermelden dat Bert geen al te goede voorbereiding heeft gehad daar hij de eerste 5 maanden van het jaar met breuk aan zij hand heeft gesukkeld en daardoor belangrijke wedstrijden heeft gemist en dus ook wedstrijdritme . Bert moest tegen een Turk met name Taskin Kahveci . We wisten niet hoe we die moesten inschatten en het bleek een héél lastige tegenstander te zijn want Bert kon er geen vat op krijgen en verloor dan ook met 8 - 10 de Turk pakte later op het tornooi nog brons en bleek dan toch niet zo een slechte tegenstander te zijn geweest .

De derde kamper van de dag was Praet Vicky , zij was er absoluut niet gerust in en ik heb er dan ook heel hard op moeten inpraten om haar niet te laten doen zoals haar laatste optreden waar ze met 10 punten verschil won bij de juniors van deze Canadese Michelle Antolic . Maar ik was er als coach van overtuigd dat Vicky een goede prestatie kon neerzetten en dat deed ze dan ook met 16 - 12 en voor Vicky was dit een dubbele overwinning . Dus ook Vicky ging een ronde verder wat toch niet zo evident is !!  Twee van de drie een ronde verder knap gedaan !!

Maar de tweede dag werd er natuurlijk niet makkelijker op met de volgende partij voor Nannouch en Vicky .

De eerste was Nannouch die het moest opnemen tegen een zéér sterke Griekse Eygenia Kaskantiri . Nanouch was niet in haar beste doen op deze 2 de dag en ze moest dan ook duidelijk het onderspit delven met 7 - 17 , ook deze Griekse behaalde een bronzen medaille .

Dan was er enkel nog Vicky om nog iets uit de brand te slepen maar Vicky had een zéér slechte loting want haar 2 de tegenstandster was niet minder dan de Europese kampioene van vorig jaar de Italiaanse Chiara Leonardi . Ook deze wedstrijd moest ik Vicky overtuigen van haar kwaliteiten en dat ze tot grote dingen in staat kan zijn maar het mocht niet baten , maar Vicky zette tochh een goede wedstrijd neer en verloor uiteindelijk met  9 - 5 maar dat was omdat ik haar tot de laatse seconden liet aanvallen en dat kan natuurlijk ook tegenslagen .

Al bij al liet onze jonge delegatie zien dat zij tot grote dingen in staat zullen zijn in de toekomst en dat dit een goede ervaring rijker is die ze hebben opgedaan , niet ?

De Coach

De Block Marc