Trainingen
Waar

Jeugd

Woensdag  18u - 19u

Vrijdag       18u - 19u

 

Volwassenen

Woensdag 19u - 21u

Vrjdag        19u - 21u

 

Sporthal Beveren

Klapperstraat ...

9120 BEVEREN

WK WAKO Napels - Italië  2008

Op zaterdag vertrok een 40 tal personen richting Napels om aldaar deel te nemen aan het Wereldkampioenschap Kickboksen voor de jeugd het werd georganiseerd door WAKO Italië. En dit in de disciplines Semi , Light en Full Contact en ook Low Kick en K1 kickboksen.

De opkomst was geweldig met ruim 40 landen uit diverse contigenten en meer dan 1050 deelnemers was dit WK een succes te noemen . Voor België waren er 16 deelnemers en 13 daarvan waren van Contact Karate Beveren Poppe Joyce , De Clippeleir Katinka , Maris Lisa , Neyens Evelyn , Truyman Tina , Maes Sophia, De Backer Wout , Ramael Nick , Goijens Wietse , Maris Sven , De Bock Dirk , De Maeyer Davy en Van Hoyweghen Bjorn . We hadden ook een topscheidsrechter mee Staut Ray en de coach van het team De Block Marc en begeleiders Van Acker Robert , Bollaert Roman en Goijens Michel die alles vastlegde op de gevoelige plaat . Er waren ook nog de talrijke ouders van onze vaak nog jeugdige kampers . In totaal waren er 30 mensen uit onze vereniging op dit WK aanwezig , dit is gewoonweg fantastisch.

We vertrokken dus op zondag morgen omstreeks 4.45 u in de ochtend richting Charleroi om met het vliegtuig richting Ciampino ( Rome) te vliegen daar wachtte een bus ons op om eerst even een uit gebreide trip aan Vaticaanstad te brengen, en iedereen die er was om dit Christelijk bolwerk te bezoeken was zéér onder de indruk van dit indrukwekkende gebouw. We gingen dan omstreeks 14 uur verder richting Napels wat nog een trip was van ruim 200 km .

 

 

 

PLAATS  : Napels Italië  

DATUM : 21 - 28 september 2008

TORNOOI : WK  WAKO jeugd

FEDERATIE : WAKO WORLD 

 

Ramael Nick  3 de plaats Bronzen Medaille     

Goyens Wietse     3 de plaats Bronzen Medaille        

De Clipeleir Katinka  2 de plaats Zilveren Medaille     

Poppe Joyce  2 de plaats Zilveren Medaille 

Neyens Evelyn  1 ste plaats Wereldkampioen       

        

 

 Andere deelnemers waren :  Maris Sven, Maris Lisa , De Maeyer Davy, Truyman Tina, De Backer Wout, Van Hoyweghen Bjorn, Maes Sophia, De Bock Wesley

Wat de prestaties van onze leden betreft mag ik zeggen dat we ons voor de zoveelste maal van onze beste kant hebben laten zien al waren er een paar pechvogels bij die echt wel meer verdien hadden maar die ofwel een slechte referee hadden ofwel hun beste dag niet hadden . Lisa Maris , Sven Maris , De Backer Wout , De Bock Wesley  en Van Hoyweghen Bjorn hadden zich zéér kranig geweerd maar voor hen mocht het niet zijn en moesten na 1 ronde zij het met het kleinste verschil de duimen leggen. 

Poppe Joyce Younger Cadets 9 - 12 jaar mocht na vrijloting het opnemen tegen een Ierse die ze met gemak overwon, maar in de finale tegen een Hongaarse moest Joyce hierin zich toch de meerdere herkennen. Joyce werd verdienstelijk tweede en behaalde een zilveren medaille .

Hetzelfde parcours was er voor De Clippeleir Katinka die na haar vrijloting haar eerste partij tegen een Croatisch meisje moest opnemen en dit op voortreffelijke manier deed maar in de finale was het bij Katinka net als bij Joyce het overweldigende van zulk een tornooi dat beide meisjes verlamde om een topprestatie neer te zetten maar ze hebben hiermee op jeugdige leeftijd een pak aan ervaring opgedaan en ook Katinka pakte uiteindelijk een zilveren medaille !!

Dan waren er Maes Sophia en Truyman Tina zij zaten beiden in  - 50 kg juniors 16-18 jaar , Tina won eerste na een spannende wedstrijd tegen een Croatische en verloor daarna verloor van een Sloveens meisje, hetzelfde was voor Sophia die eerst won van een Canadese en ook daarna nipt verloor van een Sloveens meisje. Tina en Sophia hebben laten zien dat zij met deze meisjes mee kunnen , ook Davy De Maeyer won zijn eerste partij tegen een Zuid Afrikaan om daarna te verliezen van een sterke Italiaanse kamper .

Dan was er Goijens Wietse en Ramael Nick , beide zaten in - 57 kg juniors en voor Nick ging het aanvankelijk vrij goed met overwinningen tegen een Rus en een Hongaar maar moest daarna het onderspit delven tegen een zéér sterke Italiaan en zo eindigde Nick met zijn zoveelste ereplaats op een EK of WK van WAKO . Wietse verdiende uiteindelijk wel de finale maar de refs oordeelden daar anders over , Wietse die na winst tegen een Oostenrijker en een Engelsman met het kleinste verschil verloor van een Hongaar pakte de bronzen medaille maar er zat duidelijk meer in !!.

Dan was er onze laatste hoop op goud , Evelyn Neyens, begin vorig jaar was Evelyn zwaar ten val gekomen met haar fiets en moest na een zware revalidatie van zes maanden deel nemen aan het EK en ze wist na 2 maanden training al een bronzen medaille te pakken en bewees dat ze er dit jaar zeker zou terug staan , en dat deed ze met veel bravoure Evelyn blikte vervolgens een Amerikaanse een Hongaarse en een Croatische in en moest het in de finale opnemen tegen een thuisspeelster een Italiaanse dus . Het was bij aanvang een zéér sterke tegenstandster en Evelyn kwam in de eerste ronde op achterstand maar na een trap op haar keel werd Evelyn wakker gemaakt en er stond geen maat meer op haar en ze won uiteindelijk nog met 21 - 15 en hiermee verlengd Evelyn haar wereldtitel nu bij Cadets 12- 15 jaar  - 46 kg . Fantastisch gedaan Evelyn !!

En hiermee was de oogst voor Contact Karate Beveren ( WAKO Belgium ) toch wel vrij goed te noemen met 1 wereldkampioen 2 zilveren en 2 bronzen medailles.

En aan al onze supporters hartelijk dank voor jullie vocale steun .

En laten we ook de prestatie niet vergeten van Staut Ray die zijn erkenning van WAKO ref  weer voor 2 jaar op zak heeft !!

Ray is met zijn Golden Cart een erkend WAKO referee .

De Coach

De Block Marc