Trainingen
Waar

Jeugd

Woensdag  18u - 19u

Vrijdag       18u - 19u

 

Volwassenen

Woensdag 19u - 21u

Vrjdag        19u - 21u

 

Sporthal Beveren

Klapperstraat ...

9120 BEVEREN

EK - WAKO Skopje Macedonië  2017

Van zaterdag 2 september tot zondag 10 september zal onze club al voor het 18 é  jaar vertegenwoordigd zijn op en EK en of WK van WAKO . We zijn met 11 personen waarvan 5 geselecteerden voor onze club  Van Hoof Joran , De Clippeleir Katinka , Rondas Amani , Wong Femke en Chaymae Kadi . Er is maar één ding waar jullie aan moeten denken => YOU CAN GETH IT IF YOU REALY WANT !!!

Daarnaast gaat er 1 ref mee met name Gyselinck Freddy . Als coachen gaan mee De Block Marc en Bougrine Wassima .

En van de ouders De Clippeleir Mario en zijn vrouw Prasertkaew Wanida en tot slot Coven Wim .

We zullen er keihard voor trainen en hopen enkele medailles te behalen .

CONTACT KARATE BEVEREN 2 x Brons en zilver op EK WAKO

Op zaterdag vertrok WAKO Belgium met 5 kampers van Contact Karate Beveren naar het Eurtopees Kampioenschap in Macedonië - Skopje .  In totaal was onze groep 11 mensen sterk .

We hadden ook een scheidsrechter bij Dhr Gyselinck Freddy en hij deed dit heel voortreffelijk want hij werd na het tornooi beloond met een Gold Pass en hierdoor is Freddy een A klasse referee proficiat  .

Onze groep die nog vrij jong en ook onervaren is op dit zeer hoge niveau had 2 maand keihard getraind tijdens het ganse jaarlijkse verlof . Maar het mocht nog niet zijn voor iedereen want de stress en omvang van dergelijk tornooi was emotioneel nog iets te veel voor hen . Van Hoof Joran 10 jaar - 28 kg Younger Cadet startte zeer sterk maar de stress overmande hem zeer snel en Joran ging met zware cijfers van de mat . Maar ik ben zeker dat dit hem net zoals de andere meisjes niet meer zal overkomen volgend jaar !! Ze waren ook de jongste in hun reeks wat het ook al niet gemakkelijk maakte . Alyssia De Clippeleir - 37 kg Younger cadets meisjes was onze allereerste kampster en Alyssia was dan ook helemaal op van de zenuwen en liet niks zien van  wat ze allemaal kan wat toch wel spijtig was . Ook Wong Femke - 42 kg older cadets meisjes werd overmand door stress maar ook door haar zeer imponerende tegenstandster een Russische die een kop groter was dan haar , maar Femke verweerde zich heel goed maar haar eerste jaar bij de older cadets was wegens haar gewicht 35 kg te weinig . Ook zij zal er volgend jaar staan zeker weten .

Rondas Amani - 37 kg younger cadets was zelfzekerder dan haar teamgenoten en Amani wist na haar vrijloting te winnen van een Engelse met 12 - 10 . Daarna trad ze aan tegen de latere Europese Kampioene de Hongaarse Pantya Reka , Amani verloor met slechts 3 - 5 wat toch wel spijtig was want de overwinning was binnen haar bereik !!  Knap gedaan Amani een mooie verdiende bronzen medaille !!

Chaymae Kadi trad aan in Pointfighting  net zoals alle kampers hierboven vermeld , maar ook in het Light Contact . In het Pointfighting moest Chaymae meedien in -70 kg juniors en moest haar eerste partij tegen een sterke Croatische maar Chaymae was zeer goed en won met 20 - 16 , hierna moest ze tegen een ook al sterke Italiaanse maar moest dit doen vlak na een light partij en Chaymae kon zich niet eerlijk meer verdeigen wegens te moe en verloor dan ook met zware cijfers . Maar toch een mooie bronzen medaille  voor Chaymae .

Maar in het light contact stonde er geen maat op de prestaties van Chaymae die eerst een Poolse partij moest geven en won met een vlotte 3 - 0 dus alle 3 de refs gaven Chaymae gewonnen want hier is de score zoals bij boksen . Haar 2 de partij vocht zij tegen de ongelooflijk sterke Russische Kosenkova Violetta Chaymae moest het onderste uit de kan halen maar ook hier won ze met 3 - 0 wat toch wel een fenomenale prestatie was fantastisch gedaan meer kan ik hierop niet zeggen. Dan was er de finale tegen alweer een Croatische Crnkovic Elizabeta . Het ging steeds vrij gelijkgaand op maar ik vond Chaymae sterker en steeds aanvallend en scorend maar de refs zagen het net iets anders en Chaymae verloor onterecht met 3 - 0 al lagen de scores per ref heel dicht bij elkaar .

Voor mijzelf was Chaymae Europees Kampioen maar ja het lot kan anders uitdraaien.

Dus Contact Karate Beveren heeft België uitstekend vertegenwoordigd met 2 bronzen en 1 zilveren medaille . Knap gedaan aan all leden en volgend jaar zullen we zeker meer medailles behalen en ook andere kleuren !!

Coach

De Block Marc