Trainingen
Waar

Jeugd

Woensdag  18u - 19u

Vrijdag       18u - 19u

 

Volwassenen

Woensdag 19u - 21u

Vrjdag        19u - 21u

 

Sporthal Beveren

Klapperstraat ...

9120 BEVEREN

Wereldkampioenschap 2015

29/11/2015 : Evelyn Neyens BEL  Vs Shauna Bannon IRL

                    WAKO Wereldkampioenschap in Ierland 2015

 

WERELDKAMPIOEN

GOUDEN MEDAILLE

29/11/2015 : Ramael Nick BEL  Vs  Giordano Ennio ITA

 WAKO Wereldkampioenschap in Ierland 2015

  

VICE WERELDKAMPIOEN

ZILVEREN MEDAILLE

WAKO Belgium ging met 5 leden en 1 ref naar het prestigieuze Wereldkampioenschap te Dublin Ierland . Er waren niet minder dan 63 deelnemende landen en meer dan 1100 deelnemers . 

WAKO België was vertegenwoordigd door 5 mensen van Beveren Waas één van de bakermatten van het Pointfighting kickboksen in België . 

Er was een nieuwkomer bij met name Van Wolvelaer Bas die zijn eerste WK meedoet en dit in het Light Contact hij moest het in zijn eerste ronde direct opnemen tegen de Vice Europees en Wereldkampioen de Oekraïner Ivan Hryshchuk (UKR) Bas was fysiek sterk genoeg maar tegen het geweld van de Oekraïner was Bas nog niet opgewassen. Maar daar zullen we tegen het volgende EK aan werken indien hij zich selecteert uiteraard. 

De tweede deelnemer was Bjorn Van Hoyweghen die ondanks zijn mooie wedstrijd niet door de refs altijd werd beoordeeld op de juiste manier en verloor dan uiteindelijk zijn wedstrijd tegen de latere Vice Wereldkampioen Bründl Roman !! 

Dan kwam Daems Noel aan de beurt en op dag 1 verraste hij iedereen door de sterke Turk Huseyin Semerci (TUR) te verslaan met duidelijke cijfers 21- 19 . Prachtig gedaan van Noel maar op dag 2 was zijn tweede partij tegen de ijzersterke Griek een te moeilijke opdracht bleek achteraf en hij verloor dan spijtig genoeg ook deze partij maar Noel heeft hier wel een sterke stap voorwaarts gedaan zoveel is zeker . 

Dan was Neyens Evelyn - 60 kg dames aan de beurt die op dag 1 was vrijgeloot , op dag 2 van het tornooi kwam ze voor het eerst in actie tegen een Britse Stevie Parker (GBR) deze was voor Evelyn geen partij en het werd dan uiteindelijk 13 - 3 voor haar . Op dag 3 moest Evelyn tegen de regerende Wereldkampioene Shauna Bannon van Ierland . Evelyn startte slecht maar kwam in de tweede en derde ronde op stoom om uiteindelijk te winnen met 13 - 9 wat toch een sterke score is tegen deze klepper . En zo zat Evelyn op dag 4 in de finale tegen 

de Italiaanse Luisa Gullotti (ITA) deze is de Vice wereld en regerende Europese kampioene . Ook hier startte Evelyn slecht en stond na 2 ronden met 2 - 7 achter en het bleek hopeloos om dit nog goed te maken , maar coach De Block Marc bleef op een goede afloop rekenen en pushte Evelyn aan om agressiever uit de hoek te komen daar de Italiaanse altijd iets sneller was . Het duurde nog meer dan een halve minuut voor Evelyn begon te scoren maar dan begon ze dichterbij te sluipen en in de allerlaatste seconden wist Evelyn nog gelijk te maken tot ontsteltenis van de Italianen die niet wisten wat er gebeurde . Extra 1 minuut kampen en hier ging Evelyn op haar elan voort en scoorde uiteindelijk nog 2 punten en werd het 10 - 8 voor haar fantastisch gedaan en de eerste WERELDKAMPIOEN voor België bij de volwassenen was een feit . Prachtig gedaan Evelyn wereldklasse !! 

Maar er was nog een klepper van formaat aanwezig met name Ramael Nick in de - 69 kg klasse . Nick moest op dag 1 zijn eerste partij afwerken tegen een moeilijke Chileense kamper Ivan Salazar . Nick vond geen opening in de stuge defentie van de Chileen en toen hij tot overmaat van ramp een elleboog op zijn neus kreeg leek het einde van de partij dichtbij want het bloeden stopte niet en dan is de partij over en out voor Nick . De kamper krijgt 2 minuten om dit in orde te krijgen in samenwerking met red cross Ierland maar pas 10 seconden voor het einde van de 2 minuten kon Nick het bloeden stoppen en kon de partij verder gaan . Nick won niet gemakkelijk maar uiteindelijk gemakkelijk met 14 - 9 . 

Op dag 2 moest Nick het opnemen tegen een zeer sterke Bulgaar Stefan Arsov (BUL) De partij ging vrij gelijk op en in de derde ronde liet Nick zien dat hij de beste papieren had en hij won met 9 - 7 op een zeer prachtige wijze . 

Op dag 3 moest Nick het opnemen tegen een Hongaar van het wereldberoemde Kiraly team en Nick zou het ook ondervinden en na 2 ronden stond hij met 7 - 2 achter en leek het zeer moeilijk te worden om nog tegen deze tegenstander terug te komen op 2 minuten . Na nog amper 50 in die derde ronde was de stand nog steeds 7 - 3 en dan gebeurde het dat Nick met een trap op het hoofd van zijn tegenstandster een 2 punter scoorde en de wedstrijd ontplofte in Nick s voordeel een in de allerlaatste seconden scoorde hij de 7 - 7 en wist 1 minuut verlenging uit de brand te slepen . Die hij dan ook nog beheerste om uiteindelijk met 9 - 8 te winnen en Nick zat hiermee ook in de finale . 

Op dag 4 was dan ook Nick zijn finale tegen de vice Werelkampioen en regerend Europees kampioen de Italiaan Ennio Giordano (ITA) en het werd dan ook een moeilijke taak om ook goud te halen voor Nick . En de Italiaan pakte sterk uit met Nick direct op een serieuze achterstand te zetten maar weer kwam Nick in de derde ronde terug om na 3 ronden gelijk te staan . Ook de 1 minuut verlenging bracht geen winnaar en zo was het de Golden Score en ik was getuige van een mooi punt van Nick en de centrale referee zag dit ook zo maar een Engelse ref zei dat hij het niet had gezien en de partij ging verder wat een catastrofale blunder bleek van de ref want op beelden is dit mooie punt wat over de wereldtitel besliste niet gezien door de ref . Vlak hierna scoorde de Italiaan met een dubieus punt het punt voor de wereldtitel en zo blijft Nick met een Vice wereldtitel achter terwijl hij de wereldtitel verdiende . 

Er was ook nog een ref van wereldklasse bij onze groep en dat was Van der Venne Kenny die hier een feilloos parkoers aflegde en ei zo na een trofee kreeg als beste pointfighting ref van het tornooi !! Knap gedaan Kenny . 

Ik kon als coach van de nationale ploeg en als trainer van deze jongens en meisje niet anders dan overgelukkig zijn met deze resultaten . 

Dit is de eerste wereldtitel die Contact Karate Beveren binnenhaalde bij de volwassenen uiteraard . 

Bij de jeugd hebben we hier al 7 tal van behaald in het verleden ook Europese titels hadden we al en dit zowel bij de jeugd als volwassenen . 

Dus als coach ben ik dan ook heel fier dat de cirkel rond is en dat we alles wat we te halen hadden bereikt hebben . Hopelijk wordt WAKO ook een Olympische sport binnen enkele jaren en dan gaan we ook voor hier een titel uiteraard !! 

Coach 

Marc De Block