top of page

Jeugd (5-11 jr)

Onze jongste leden tonen hun kunnen met een gordel met verschillende kleuren en codes. Het is de perfecte voorbereiding op de Kyu-graden die vanaf 12 jaar worden toegekend (zie verder).
Op deze pagina kan je ofwel het examenprogramma voor de jeugd downloaden, of de specifieke vereisten voor de gordel die je wil halen.

Succes! Ush!

 

Klik op onderstaande afbeelding om alle alle gordels voor de jeugd te bekijken.

Klik op een van de gordels voor de specifieke vereisten van de gordelkleur en -meet.

20200215 examenprogramma jeugd.jpg

Kyu

De term Kyu of kyū (級, kyū) komt uit Japan en betekent graad, niveau of klasse. Er zijn verschillende niveaus. Het duurt jaren oefening en doorzetting om door te groeien naar hogere niveaus. 

Je stijgt een Kyu door een Kyu-examen succesvol af te leggen bij erkende coaches/senseis binnen WAKO Belgium en haar clubwerking.  Voor elk van de Kyu-graden zijn er specifieke vereisten. Als je op de gordel klikt, kan je de vereisten per niveau terugvinden.

Op deze pagina kan je ofwel het examenprogramma voor 12+ downloaden, of de specifieke vereisten voor de gordel die je wil halen.

Klik op onderstaande afbeelding om alle alle gordels voor volwassenen te bekijken.

Klik op een van de gordels voor de specifieke vereisten van de gordelkleur en -meet.

20200215 examenprogramma volwassenen.jpg

Dan (of black belts)

  

Een Dan gordel duidt op een gevorderd expertiseniveau en is dus niet voor iedereen weggelegd.
Om te beginnen moet je minimum 16 jaar zijn en slagen voor een verplichte WAKO-toelatingsproef (met een fysiek en een technisch deel). Kandidaten Blackbelt moeten verplicht ook 1 voorbereidende training volgen voor ze aan een examen mogen deelnemen. 

Tenslotte moet de kandidaat ook minstens 2 jaar effectief aangesloten lid zijn van WAKO Belgium en minstens 6 jaar de kickbokssport volgens WAKO regels beoefenen.

Download de vereisten voor de toelatingsproef.

Download de examenvereisten voor de 1e DAN

Download de examenvereisten voor de 2e DAN

bottom of page