top of page

2x Brons en Zilver op het EK WAKO (2017)

Van zaterdag 2 september tot zondag 10 september is Contact Karate Beveren al voor de 18e keer vertegenwoordigd op een EK en/of WK van WAKO.


Onder het motto "You Can Get It If You Really Want" trekken we met 11 personen naar Skopje (Macedonië), inclusief onze 5 geselecteerde kampers: Joran Van Hoof, Katinka De Clippeleir, Amani Rondas, Femke Wong en Kadi Chaymae.

Verder gaat Freddy Gyselinck mee als referee, naast Marc De Block en Wassima Bougrine als coaches. De ouders van Mario De Clippeleir, zijn vrouw Wanida Prasertkaew Wanida en Wim Coven maken de delegatie compleet.

Doel van de trip: we willen onze keiharde training omzetten in medailles!

Laten we eens met onze topscheids beginnen: Freddy deed een topjob en werd na het tornooi beloond met een Gold Pass. Daardoor is Freddy een A-klasse referee! Proficiat.


Onze groep - vrij jong en onervaren - had tijdens de hele zomervakantie keihard getraind om op dit zeer hoge niveau te presteren. Maar desondanks mocht het niet voor iedereen zijn: de stress en omvang van dergelijk tornooi was emotioneel nog iets te veel voor hen.

Joran Van Hoof (10 jaar - 28 kg Younger Cadet) startte zeer sterk maar werd dan door stress overmand. Hij ging uiteindelijk met zware cijfers van de mat. Maar coach De Block is hoopvol: "Dit is een harde les, maar het zal hem volgend jaar niet meer overkomen!".

Hetzelfde verhaal bij de meisje: ze waren ook de jongste in hun reeks, wat het zeker niet gemakkelijker maakte. Alyssia De Clippeleir (-37 kg Younger cadets meisjes) was onze allereerste kampster. Alyssia was dan helemaal op van de zenuwen en liet niks zien van  wat ze allemaal kan... wat toch wel spijtig was. Ook Femke Wong (- 42 kg older cadets meisjes) werd overmand door stress en door haar zeer imponerende tegenstandster (een Russische die een kop groter was). Toch verweerde Femke zich heel goed. De conclusie: haar eerste jaar bij de older cadets zat wegens haar gewicht 35 kg wat tegen, maar ook Femke zal er volgend jaar staan. Zeker weten!


Rondas Amani (-37 kg younger cadets) was zelfzekerder dan haar teamgenoten en Amani wist na haar vrijloting te winnen van een Engelse met 12 - 10 . Daarna trad ze aan tegen de latere Europese Kampioene (de Hongaarse Pantya Reka). Amani verloor met slechts 3 - 5 wat toch wel spijtig was want de overwinning was binnen haar bereik!  Knap gedaan Amani: een mooie verdiende bronzen medaille!


Kadi Chaymae trad aan in Pointfighting (net zoals alle kampers hierboven vermeld), maar ook in het Light Contact . In het Pointfighting moest Chaymae meedoen in -70 kg juniors. In haar eerste partij trof ze meteen een sterke Croatische, maar Chaymae was zeer goed en won met 20 - 16! Daarna wachtte een ook al sterke Italiaanse, maar ze moest dit doen vlak na een light partij en Chaymae kon zich door de vermoeidheid niet eerlijk meer verdedigen. Zware cijfers, maar desalniettemin een een mooie bronzen medaille  voor Chaymae .

In het light contact stond er echter geen maat op de prestaties van Chaymae die eerst een Poolse partij moest geven en won met een vlotte 3 - 0 (Dat betekent dat alle 3 de refs Chaymae gewonnen gaven; de score is bij LC zoals bij boksen). Haar 2ee partij vocht zij tegen de ongelooflijk sterke Russische Kosenkova Violetta. Chaymae moest het onderste uit de kan halen maar ook hier won ze met 3 - 0 wat toch wel een fenomenale prestatie is.

Dan was er de finale tegen alweer een Croatische Crnkovic Elizabeta . Het ging steeds vrij gelijkgaand op maar ik vond Chaymae sterker en steeds aanvallend en scorend maar de refs zagen het net iets anders en Chaymae verloor onterecht met 3 - 0 al lagen de scores per ref heel dicht bij elkaar .

Voor mijzelf was Chaymae Europees Kampioen. Maar ja, het lot kan anders uitdraaien...


Dus Contact Karate Beveren heeft België uitstekend vertegenwoordigd met 2 bronzen en 1 zilveren medaille. Knap gedaan aan alle leden en volgend jaar zullen we zeker meer medailles behalen en ook andere kleuren!


Officiële resultaten: Sportdata

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page