top of page

De Athens Open (2017) was fantastisch!

Van vrijdag 3 tot maandag 6 februari was Contact Karate Beveren op Athens Open in Griekenland.

De club vertrok met 22 leden en ouders naar dit prestigieuze top-tornooi met 18 deelnemende landen en 2260 inschrijvingen. We hadden 13 deelnemers die bijna allemaal in 2 reeksen meededen en voor geweldige resultaten zorgden. Dit is hoopgevend daar onze club met vele nieuwe deelnemers aantrad.

Vermelden we zeker nog de aanwezigheid van onze topreferee Freddy Gyselinck en van Christel Van Grembergen die bestuurslid van Contact Karate Beveren mee instond voor de organisatie van alle poules. Ze stond daar John Engelhardt bij, die voor Sportdata (het wereldvermaarde software programma van WAKO) werkt.Verslag van de wedstrijden.

Alyssia Apers (7 jaar) won bij de jeugd 5 - 8  jaar goud en bij de 8 - 10 jaar zilver .

Joran Van Hoof won bij de jeugd   8 - 10 jaar mooi zilver .

Alyssia De Clippeleir (11 jaar) was goed voor goud in de - 32 kg beginners en voor zilver bij de gevorderden - 32 kg. Mooi gedaan van Alyssia in haar eerste partij!


Femke Wong (12 jaar) was bij de gevorderden goed voor een mooie zilveren medaille en voor brons bij de bruine en zwarte gordels. Dat is ook een hele mooie prestatie van Femke.

Amani Rondas (10 jaar) behaalde bij de gevorderden ook erg knap een bronzen medaille in de - 37 kg. Maité De Coninck (9 jaar) behaalde in haar eerste partijen meteen goud bij de meisjes 8 - 10 jaar en zilver bij de beginners - 32 kg.

Senne Maes vocht fantastische partijen in de - 52 en - 57 kg brown - Black belts : zilver in beide categorieën.


Chaymae Kadi incasseerde in de halve finale bij de - 65 kg een harde trap op het hoofd waardoor ze in de finale niet meer in optimale conditie kon aantreden. Desalniettemin zette ze overall een fantastische prestatie neer en pakte toch maar mooi het zilver.


Jason Gyselinck - 47 kg gevorderden 14 jaar was ook nog eens goed voor een bronzen medaille.

Eline Vermeulen (15 jaar) mocht ook al met een bronzen en een zilveren medaille naar huis. Knap, Eline!

Joyce Poppe (- 50 kg seniors) opende ijzersterk met een 12 - 7 tegen de regerende wereldkampioene. Daarna verloor Joyce jammer genoeg tegen een zeer sterke Engelse. Maar kampioenen veren altijd recht: bij de juinors - 50 kg was er meer succes met een mooie zilveren medaille .

Tot slot was er nog Evelyn Neyens die op zaterdag al een adembenemende grandchampion vocht maar in de finale na 2 x 2 minuten en 1 minuut verlenging de golden score moest uitvechten. Door een uitschuiver op de zeer gladde tatami zag ze haar goud wegsmelten. Brute pech voor Evelyn!

Maar in de - 60 kg behaalde Evelyn brons en in de - 65 kg was goud voor haar weggelegd en dit op een indrukwekkende wijze!


Contact Karate Beveren is fantastisch aan 2017 begonnen met 5 gouden, 10 zilveren en 6 bronzen medailles.

We onthouden nog dat Marco Apers zijn kansen niet eerlijk kon verdedigen. Hij vocht als een leeuw maar met dergelijk lengte- en gewichtsverschil was het bij voorbaat een ongelijke strijd. In onze ogen is vooral de organisator de grote verliezer, want dit was ontoelaatbaar.
TORNOOI-INFO PLAATS : Athene Griekenland DATUM : 3-6 februari 2017 TORNOOI : ATHENS OPEN FEDERATIE: WAKO

Officiële resultaten: sportdata ​​

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page