top of page

Pointfighting Cup Milaan (2017).

Van 31 maart tot 3 april vertrok Contact Karate Beveren met 4 kampers en 2 refs (Freddy Gyselinck en Ray Staut) naar de Pointfighting Cup in Milaan, Italië.

Er waren bijna 1000 inschrijvingen uit 18 landen. Dat is ongelooflijk veel, maar dit is dan ook een van de top tornooien binnen WAKO.

Daarom mocht Contact Karate Beveren uiteraard niet ontbreken.

Om diverse redenen waren veel van onze topkampers er niet bij, maar al op de eerste dag waren we getuige van een heel mooi gevecht: Jonas Masyn (Black Belts seniors -63 kg) tegen de regerende wereldkampioen Roland Veres.

Jonas leverde een mooi gevecht maar het mocht niet zijn. Desalniettemin een mooie prestatie van Jonas!


De tweede  kamper op dag 1 was Kadi Chaymae (+ 65 kg juniors en seniors dames) die direct doorstootte naar de finale en die ook nog op overtuigende wijze won. Hiermee was dag 1 al mooi gestart.


De tweede dag starte met Senne Maes (- 52 kg older cadets). Senne vocht een zeer sterke partij, maar moest dan tegen een Hongaar (de latere winnaar!). Senne verloor spijtig genoeg.

Ook in zijn 2 de reeks - 57 kg  verloor Senne nipt van een Italiaan.


Jason Gyselinck was onze volgende kamper. In de - 42 kg en - 47 kg kon Jason niet verder doorstoten. Hij liet daarna wel een sterke partij zien in de - 47 kg reeks, maar ook hier was de tegenstand te sterk.

Jonas Masyn (- 63 kg juniors) won zijn eeerste partij overtuigend, maar in de tweede kon hij zijn concentratie niet vasthouden en verloor.


Kadi Chaymae werd daardoor onze laatste hoop. Ze ging vrij overtuigend door haar reeks met twee winnende partijen. In de finale werd het zeer spannend tegen een zeer sterke Italiaanse, maar Chaymae toonde zich sterk genoeg om ook hier goud te behalen! Fantastisch gedaan!


Zo gingen we huiswaarts met 2 fel blinkende gouden medailles.

En onze refs? Die waren als vanouds in sterke doen. Merci, mannen!​


Bekijk hier de resultaten en de medailletabel.

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page