top of page

Turkish Open (2018)

Van 5 tot 9 april vertrok Contact Karate Beveren naar de Open Turkse Kampioenschappen van WAKO dat sinds dit jaar tot de World Series behoort . We waren in totaal met 10 personen: 6 kampers, een scheidsrechter, coach Marc De Block, Laila Bakker en Mario De Clippeleir.


Alle voortekenen waren gunstig: we waren goed voorbereid, de locatie was gewoonweg de max én het hotel was een all-in. We moesten alles nog goed presteren.


Dat deden we ook met 7 gouden en 2 zilveren medailles!


Coach De Block: "Dit kon niet beter zijn! Bedankt aan al mijn leden die gewoonweg schitterend werk leverden."


CKB: "Wat moeten we naast de medailleoogst onthouden van dit tornooi?"


Coach: "Amani Rondas en Alyssia De Clippeleir mochten de spits afbijten met 2 maal goud voor Amani in de – 42 en – 46 kg. Het gebeurt niet zo vaak, maar Alyssia vocht in de – 42 de finale tegen Amani. We zagen een mooie prestatie van beide kampsters. Alissia behaalde ook nog een mooie zilveren medaille in de – 37 kg klasse. Verder was er Kian Herremans die zijn uiterste best deed maar niet verder kwam dan een zilveren medaille. Maar vergis je niet: zilver op een World Series tornooi haal je niet zomaar."


CKB: "En onze andere kampers?"


Coach: "Evelyn (Neyens) en Sam (Sparks) kwamen daarna aan de beurt. Evelyn behaalde goud in – 60 en – 65 kg klasse. Sam deed het ook voortreffelijk met goud in de – 63 kg en zilver in de – 69 kg klasse. Het zilver haalde hij welverdiend na een finalekamp tegen de regerende wereldkampioen!

Tenslotte was er nog Kadi Chaymae die in de pointfighting + 70 kg goud behaalde. Hetzelfde deed ze in het Light contact + 70 kg waar ze tegen enkele reuzen moest vechten. Chaymae was technisch en fysiek duidelijk de sterkste met goud als eindresultaat . Al bij al wederom een uitzonderlijke prestatie voor onze club ik mocht als coach wederom met een heel fier gevoel huiswaarts kregen . Bedankt ook aan Joyce Verley die een mooie prestatie neerzette als referee in het Pointfighting"


TORNOOI-INFO

PLAATS : Antalya - Turkije

DATUM : 5 - 9 april 2018

TORNOOI :  Open  Turkisch

FEDERATIE : WAKO Turkije


GOUD

Amani Rondas 1e  Plaats - 42 en - 47 kg Gouden Medaille

Neyens Evelyn 1e  Plaats - 60  en- 65 kg   Gouden Medaille

Sparks Sam 1e  Plaats - 63 kg   Gouden Medaille

Chaymae Kadi + 70 kg Pointfighting en Light Contact 1e Plaats  Gouden Medaille

ZILVER

Herremans Kian   2e  Plaats Zilveren Medaille

De Clippeleir Alyssia    2e  Plaats - 37 en - 42kg  Zilveren Medaille

Sparks Sam - 69 kg 2e Plaats  Zilveren Medaille

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page