top of page

Sinds 1973.

Bijgewerkt op: 6 sep. 2020

Contact Karate Beveren mag zich gerust een traditieclub noemen: Jim Van De Wiele richtte in 1973 een nieuwe gevechtssportclub op die hij Tae Kwondo Karate doopte. In een mum van tijd had de club 16 enthousiaste leden.


De club had wekelijks afspraak in zaal Olympia en zag het ledenaantal verder groeien naar een kleine 50. Toen eind jaren zeventig het Amerikaanse kickboxen kwam overgewaaid uit de US, werd het snel opgepikt door de leden. Jim voelde echter weinig voor kickboks en verliet de club.

Benny Alitem Rachid nam kortstondig de fakkel over, maar hij kon die rol niet combineren met zijn andere club in Borgerhout. Zijn afwezigheid deed de club geen goed: Contact Karate Beveren viel terug op een hardnekkige kern met Marc De Block, Marc D'Hondt, Gino Maes en Rudy Van Dam. Zij trainden dapper voort, maar het voortbestaan van de club hing aan een zijden draadje.


Tot Pierre Raets ,een jongeman uit Schilde, kwam opdagen en de club nieuw leven kon inblazen. Pierre bracht de club op een ander niveau met nieuwe oefeningen en technieken en het ledenaantal groeide opnieuw tot 50 à 60 tal leden. Maar even plots als hij gekomen was, verliet Pierre de club.


Marc Van Nieuwhuyzen nam gedurende 3 jaar de rol van voorzitter op zich. Hij bracht het competitiegebeuren meer in de kijker. Daardoor kwam de club - die altijd wel al goede kampers had gehad - er nog beter op. Marc Van Nieuwenhuyzen, Marc D´Hondt, Marc De Block, John Harvent en Dirc Van Nimmen (en nog zoveel anderen) timmerden aan de weg.


In 1988 nam Marc D'Hondt de leiding over. Onder zijn impuls werd het competitieniveau verder uitgebouwd en Marc werd gedurende zijn carrière bij de federatie WAKO (wat toch de absolute top van het kickboksen is) vice-Europees en vice-wereldkampioen! Dat is niets minder dan een onwaarschijnlijk straffe prestatie. Marc lag ook aan de basis van onze jeugdwerking waardoor ook jongeren onder de 14 jaar in contact kwamen met onze sport.


Na een ongeval moest Marc het even rustiger aan doen. Daarom nam Marc De Block in 1995 het clubvoorzitterschap over. Marc DB zag een overvloed aan talent in de club en introduceerde specifieke competitietrainingen, zodat kampers door individuele coaching beter voorbereid waren op de wedstrijden. Zo werd de lat nog hoger gelegd met jaarlijks een honderdtal medailles en diverse Europese en wereldtitels als gevolg.


Er zijn teveel straffe kampers om ze hier op te noemen, maar in deze blog kunt u via de zoekfunctie of zoekwoorden terugvinden wat straffe sports als Bjorn Baert, Gino Maes, Evelyn Neyens, Robby Bodson, Mariska De Graeve, Dirc De Jonghe, Kiandro Lebon, Joyce Poppe, Nick Ramael Jurgen Van De Perre, Kurt Baert, Gerd Geerinckx, Sabine Struyff en zoveel anderen over de jaren bij elkaar hebben geknokt.


Tot op vandaag staan we aan de top en zijn we klaar om de kleuren van Contact Karate Beveren te verdedigen.


Wil jij lid worden? Of de club steunen? Dan verwelkomen we je - ongeacht je leeftijd, huidskleur, geloof of overtuiging - met open armen in onze familie.

165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page